jul är kul

när man är liten. När man är stor är jul en fantastisk sörja av kompromisser och en ständig påminnelse om att det var roligare förr. Och när jag var liten kan jag inte minnas att det har varit jul utan snö. Inte ens när jag julfirade i skåne var det tråkgrönt på julafton. Har under senare delen av december roat mej med att leta efter julstämning med värdelöst resultat. Har inte hittat den någon endaste stans. Gav upp letandet för 10 minuter sedan till förmån för idogt engagemang att förstå mej på den nya msn-funktionen som efter Kvandes försorg hoppat in i våran dator.

Julklappar fick jag iallafall och bland många andra hade Mårten den goda smaken att ge mej ett "Mah Jong", vars regler jag började läsa under julaftonskvällen. När jag kommit till sidan åtta och det stod något i stil med "nu kan ni börja spela" och jag insåg att allt annat (åtta sidor regler) var förberedelser, drog jag slutsatsen att mitt nya spel inte var ett julaftonskvällsspel. Så vi spelade "Upp till bevis" med Mårtens familj, och jag vann inte. Mycket irriterande!

På Juldagen var vi bjudna till Ursviken och mina föräldrar. Trevligt tänkte jag. Otrevligt tänkte min Volvo som satte in all sin energi på att låsa fast rattlåset så mycket att varken Mårten, jag, jag i ett irriterat tillstånd eller (några timmar senare) min pappa kunde få upp det. Så nu står min bil på parkeringen. Stilla. Obrukbar och irriterande, som ett stort gapskratt åt min bilklantighet. Dumma dumma bil! Detta fick förstoss till följd att vi blev sena till att hämta upp farmor och farfar, sena till middagen och fick utstå genomtänkta gliringar av min pappa. Typiskt! Men jag fick sjunga julsånger och jag fick julklappar och vi såg inte på TV på hela kvällen så jag måste nog ändå tycka att det var ett lyckat besök. Men bilen. Den står där den står. Något nedhasad från sin egentliga plats, med putande bakdel och jag har ingen aning om hur jag ska få den därifrån...
 

Blått

Jag har graderat. Och överlevt. Och bytt bälte. Helt otroligt. Jag har även sett filmen från graderingen och insett att jag borde få någon sorts pris för  "tröttaste fighterfacet" eller nåt. Jag kan konsten att se borta ut jag... hehe... I går kväll for vi  på avslutningsmiddag på Tatung och jag bjöd min graderingskompis Kvande på mat som han själv fick välja (jag vet, jag är så fantastiskt snäll ibland!)  och själv åt jag kött och potatisgratäng och det var verkligen sådär gott som mat bara kan vara när man är riktigt hungrig.  Senare blev det en liten krogrunda och trots alkoholfria drinkar var stämningen ungefär lika fnittrig som att vi druckit rent allihopa. Typiskt efter-graderingen-beteende... 

Såhär dagen efter har jag bara ett ord att säjja :

AJ

aj i magen
aj i axlarna
AJ i nacken
aj i ryggen
aj i ögonen
aj i huvet
aj i armarna
aj i tröttet
aj i benen
aj i knäna
aj i hela mej, men hej och hå vad snyggt bälte jag hade när jag instruerade mina jutsubarn idag och tvingade dom att göra fysövningar frammåt och bakåt tills dom blev svettiga - barn blir inte det särskilt fort... hehe. Hämden är ljuv. Har jag ont ska dom också ha ont.

Men helgens (och senaste månadens) hjälte, medansvarig till bältesbytet...
Kvande : Tack! 

Hemsidor

är en inte så tokig uppfinning- när man hittar dom. Har spenderat den senaste timmen med att leta runt på LTU:s hemsida efter en kurshemsida och nu är jag upplösningstillstånd för den går ju bara inte att hitta!!!  Tänk om jag från början fattat att det inte skulle gå så hade jag ju kunnat ha den här timmen till något roligare än att sitta och irritera mej! Vila tillexempel, som jag inte minns när jag gjorde sist! AAAAAAH! Jag blir galen! Nu ska jag gå någon annanstans och vara galen en stund.

Skitkass

är jag på att hålla den här prylen uppdaterad. Antar att jag borde skämas, men tänker behålla min energi till på lördag när jag verkligen kommer att behöva den.  Julmånad har det hunnit bli och snön är tämligen osynlig vilket ger noll julstämning både här hemma och på jobbet. Idag har vi varit i skogen med barnen och ingen julstämning fanns att hämta där heller. Regn på oss och blöta overaller till torkskåpet... Men barn är intressanta på det sättet... som klagar aldrig på vädret. Konstigt. Man kunde ju tänka sig att dom skulle vara ledsna över den uteblivna snön, men inte en enda sådan kommentar har jag hört... från barnen... desto fler från fröknar som är less på galonbyxor och blöta vantar.

Tänkte även ta tillfället i akt och berätta för alla "hälsa- på- sandra- och- mårten- sugna" personer, att på måndag förmiddag (och alla andra förmiddagar utom lördag och söndag) så befinner vi oss på förskolan och på Alimak och finasierar våra extremt dyra vanor ; )  Undantaget från regeln - för det finns självklart en sån-  är om vi är sjuka, men då är det bara Jocke som vill hälsa på oss!

I den här lägenheten skulle det inte skada med julpynt. Den här lägenheten saknar julpynt, även om helgens umeresa resulterade i en rosa (!!!)  julstjärna, så gör inte en julstjärna jul i en hel tvåa. Men grejjen är att allt mitt julpynt är försvunnet och puts väck. Misstänker en jultjuv , inte omöjligt att det är samma tjuv som tagit snön och julstämningen, men tänker inte anklaga någon utan bevis, men jag kan delge somliga misstanke om brott... iallafall brottet att ha skrämt iväg snön. . . Kvande . . .  Ja, så om någon ser Jullådan så ring mej snarast så jag kan ge vår lägenhet lite julfrid.

Och nu till den roliga delen...
ÖNSKELISTAN  2006
(kommer självklart att kompletteras och uppdateras varje gång jag ser något nytt jag vill ha, vilket borde vara minst en  gång per dag...)

Snö, så jag slipper galonisar och får åka madrass med barnen!!
Dvd boxen med Sex and the city, så jag kan njuta av alla dyra skor jag inte har
Ny bil, så jag inte behöver hälsa på Johan på Laitis varje fredag
Motorcykel att övningsköra på, för att det är liksom en förutsättning för
Mc kort, som jag vill ha så jag kan köra fort och känna mej fri
Tillsvidare anställning, så jag blir rik! .. are...
Större lägenhet ,så jag rymms
Ny digitalkamera, som helst är skitbra
Pussel, så jag får använda min lilla hjärna lite
Mah Jong (med reservation för stavningen) för att jag tror att det är roligt!
Klippkort på yoga, så att jag kan bli mjuk och trött

Nu ska jag till Kicki och äta knäck!