Hus

har vi nu. Och jobb. Det är VÄLDIGT mycket jobb med att fixa ett hus, och det värsta är att jag knappt gjort något ännu, men Mårten har gjort desto mer. Han slipar och fixar och grejjar. Att göra listan har nu uppnått en sådan längd att den inte ens rymms på ett A4 och jag blir matt bara jag tänker på att som ska vara klart innan den 1 maj. Shit!

Förutom husbestyr behöver Volvon lite omsorg, den har fått parkinsons och skakar hur mycket som helst. måste fara och fixa hjulinställning och kanske vikta om däcken.

Lilla vovven (Chips alltså) har jätteont i sin fot och jag har bestämt att hon måste till veterinären och jag vet vem som kommer att fara med henne... det är inte min mamma och inte min pappa heller...

Dessutom ska det jobbas lite ibland, men jag är iallafall ledig imorgon, och det behövs!

En kompis

berättade för mej att jag har för långa inlägg på min blogg. Jag tar til mej kritiken eller förkastar den beroende på dagsform.

oops

håller mej inte till min plan. Men håller mej med jobb. Har i veckan jobbat betydligt mer än det var tänkt. och måste därför avsätta en kväll till totalt slappande. Valet står mellan ikväll och imorgon. Imorgon är jag bjuden till scandic på grillbuffé så klokt vore att slappa idag. Så får det nog bli. I övrigt har jag en tom helg framför mej ... tror jag, men jag är ju inte känd för mitt fantastiska minne. Har fått börja jobba på ett nytt ställe och ska vara där varje onsdag från och med nu. Där är det äldsta barnet 1 år och kanske åtta månader... alla andra är mindre...  Puh! Helt plötsligt ser jag med nya ögon på våra 4-5åringar på min "vanliga" förskola. Men det är mysigt också. Små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer, säger min pappa.

Helgen som gick var vi på trettiårsfest och jag tappde bort mina nycklar. Märk väl ordvalet- tappde- inte slarvade bort, för den här gången var det (kanske) inte mitt fel att dom försvann. Men till min stora glädje kom ett brev hit på onsdagen där det i princip stod att nycklrna var hittade och (gömda) på ett säkert ställe. Det framgick nämligen inte var nycklarna fanns just nu. Så jag vet att dom är hittade och jag hoppas att dom är på väg hem.

Förutom nyckelincidenten var helgen riktigt trevlig. Trettiåringen glad, maten god, huset fint (trots den lilla petitessen med Elin och Olas grannes bil...) och sälskapet underhållande. Kvällens mest otippade (återigen förutom det där med grannbilens äventyr) var iallafall Elins (jättelånga) storebrors framtand som helt plötsligt fick för sig att hoppa ut. Den del av tanden som behagade stanna kvar i Johns mun avlägsnades med ett verktyg från Olas garage. Detta dåd utfördes av Eilns yngre (men även han Mycket långe) lillebror. Resten av kvällen såg John farlig, rolig och lite korkad ut i en lagom blandning. Ja, det där med grannen då...  I fredags kommer grannen hem, psrkerar bilen på sin egen uppfart, går in i sitt hus, men just som han stänger ytterdörren så hörs en hög smäll. Då har bilen rullat nedför grannens uppfart, över vägen och nedför den lilla backen mot elin och Olas hus och träffar med full kraft rakt i deras ytterdörr! Helt otroligt. Vad hände med  att lägga i växeln och dra åt handbromsen så bilen står stilla när jag kliver ut?  Så Elin och Olas hus; attackerat av grannens bil. Känner mej plötsligt lite orolig för att ha eget hus och grannar... man vet visst aldrig vad som händer...

Meh!

Mitt jobb!?
försvann...

Idag ringer min chef å säger att den mannen som jag jobbar för har för avsikt att börja jobba heltid... HELTID! Det innebär att jag kommer att jobba nolltid...  Noll jobbtid = Noll pengar = Lessen Sandra.  Bestämt mej för att ta mej an problemet på följande vis:

Fredag kväll, Lördag och söndag; Stick huvet i sanden och låtsas att jag inte hörde.

Måndag:
1. Prata med chefen för att se hur mitt schema från och med April kommer att se ut.
2. Söka nytt jobb.
3. Få nytt jobb.
4. Se till att göra klart dom sista poängen så att jag har ett rykande färskt och snyggt examensbevis att stoppa under näsan på min nästa chef!  

Bra plan.


Men som sagt. Än så länge är det bara fredag och vi ska ut å äta. Hoppas maten är god.

Påsk

Nu är det påsk.
Solen ska skina- den skiner inte.
Jag ska åka skidor - har jag hittills inte gjort.
Det ska vara varmt - det är det inte. 
Men. 
Idag har jag, eller mest Mårten och min pappa, lagat min bil! Hurra, Hurra Hurraaa! Fast nyss när vi körde från ursviken såg vi att en baklampa gått sönder. Men att laga den är nog ett ingrepp som jag kan klara, hoppas jag. Har träffat världens bästa brorsbarn idag. Inah är verkligen jättemysig, även om faster höll sig lite på sin kant så jag inte skulle överföra alltför många förklylningsbakterier på henne. (Skyller för övrigt den här förkylningen på Johan Löfgren ;) 

Jag har varit och lagat min fot hos Allan och idag fick jag ta bort tejpen som jag haft som stöd runt foten i 3 dagar. Gissa om det var skönt! Det är en lyx att få duscha utan att ha en fot i handfatet :) Har haft lite ömt i foten idag vid några tillfällen, men jag tror att den kommer att vara hel till nästa måndag då jag planerar stå på mattan igen... Längtar! 

Mårten berättade just vart jag slarvat bort batteriladdaren, så nu kan jag ladda batteriet till kameran, och då kan jag ta kort på min present som jag fick av Mårten när jag fyllde år... Jättefin är den! Ska gå och ladda nu på en gång så kan jag visa!