Torsdagsöndag

Har varit tvättbjörn idag. Jag gillar att tvätta, men jag gillar INTE att gå till källaren. Vår källare är läskig. Det är en sån källare som man blir mördad i. Jag kanske dör innan jag har hunnit hämta upp tvätten... (Oj, nu blev jag hungrig!! och rädd...) 

Igår fick jag träffa min kompis Malin som bor i Norge. Det var riktigt trevligt och vi åkte till Kåge i hennes pappas fina Saab. I Kåge målade Mårten vardagsrumsvägg och den blev... Lila. Den skulle bli mörkt röd. Vi smackar på lite till färg och hoppas på det bästa. Just nu lägger Mårten golv allt vad han orkar... och jag... är hemma och tvättar. Men planen är att jag drar till Kåge så fort jag blir klar med tvätten. Men först Måste jag äta.

En tråkig sak har hänt. Min kompis Jocke har fått jobb i Piteå och kommer förmodligen att välja att flytta dit... 
Dumma företaget som anställde honom!

image26

Tur att jag har en fantastisk Volvo som kan ta mej till piteå för påhälsning av vän!

Lat

blir man av att vara hemma. Har fått nästan inget gjort idag...

Men jag har:
  • sett Winnerbäckkonsert på tv - Jocke! vi måste hitta tid att spela i sommar!
  • pratat med Jenny på MSN - hurra för denna fantastiska uppfinning!
  • sagt upp min prenumeration på DV - hinner ändå aldrig läsa den!
  • stoppat i en tvätt - till min mammas stora glädje, då det är hennes överkast som tvättas
  • fyllt diskmaskinen och satt igång den - det minsta man kan begära av en som är hemma och drar benen efter sig
  • ätit gröt och en banan - ingen glass än så länge...
  • letat min telefon - som med hjälp av Jenny hittats uppe på badrumsskåpen...
  • ringt jobbet och sagt att jag kommer imorgon - jag tror dom blev glada
Det var typ det... och snart kommer Mårten från jobbet... Tur att jag är friskare idag så livet kan återgå till det normala imorgon.

I eftermiddag ska nog jag och Mårten försöka välja tapeter till köket, lillrummet och hallen. Ska bli spännande! Jag har dålig koll på vad jag vill ha... nåt kul i lilla rummet och nåt grönt i köket kanske... nåt ganska ljust i hallen, kanske grått. Jaa, vi får väl se hur det blir.

Snart kommer Kicki och då ska vi gå ut å gå iallafall!

Feber

Jag har aptråkigt.

Jag kan:

Inte andas (snor i näsan)

Inte äta ... något annat än glass.... (mår illa)

Inte träna (har feber)

Inte gå ut (fryser)

Inte gå på stan med Micke (är hemma från jobbet och är risken att jag träffar ngn jobbarkompis eller ngn förälder är överhängande)

Inte se Desperate Housewifes (det har inte börjat ännu)

BLÄÄÄÄÄ!!!!!


Men snart är det sommar och då ska jag var frisk och glad och äta glass för att jag vill - inte för att det är det enda jag kan äta... hehe! Så det så!

image25

Detta är iallfall båtar i skelleftehamn från en av förra sommarns bilturer!

Måla!

Jag och Mårten var väldigt överens om att boaseringen i hallen inte kunde få vara den hemska furufärg som den var, och igår grundmålades det! Med god hjälp av Kicki, Johan och Linda kunde vi igår avsluta husarbetet relativt tidigt vilket kändes väldigt skönt.

image22
Kicki målar och berättar roliga historier!


image23
Linda, ikväll något påverkad av målarångorna... Roligt för oss andra!


image24
Johan, nöjd i sin ensamhet uppe i trappen.

Fint blir det!

Mamma var och hjälpte oss i huset tidigare på dan, så nu är det tapetseringsklart i alla rum utom i köket där spacklet ska slipas, vilket är mycket möjligt att Mårten gör just nu!

Igår var även "toamannen" förbi och tittade. Först skakade han på huvet och då ville jag gå och gömma mej, men sen instruerade mamma honom att han skulle säga:"Det här blir nog bra", och då kändes det lite bättre. Han skulle gå hem och räkna så får vi väl se hur mycket pengar han vill ha för att ge oss en anständig toalett.

I eftermiddag får Mårten hjälp av Morgan och då ska det målas tak! Det går undan i lillla gula huset på Villagatan!

torsdag

Det lukter FRUKTANSVÄRT illa i vårat kök. Hela lägenheten och framförallt köket skriker
KOM OCH TA HAND OM MEJ!!! 
Igår hade jag en helt otroligt trött dag så då lyssnade jag inte på köket, men idag är jag lite piggare. (Inte så konstigt efter att ha sovit 3 + 7 timmar). Så nu är det bara att hålla för näsan och dyka ner i diskbänken för att bekämpa monstren som samlats där medan vi prioriterat att lägga vår energi på hus och andra trevligheter.

hojja... Jag vill inte...

Renoveringsobjektet

120757-11
vår underbara toalett...


image12
en härlig spricka i vardagsrummet. Hurra för långa lister!


image13
De nya sovrumstapeterna kommer att göra susen!


image14
toatak. inte så... välmålat...

 image15
Kökstapeter. Småblommigt. Åker ut. NU!


image16
Skrapa, skrapa, riva, riva... Tråååååkigt!


image17
Kicki hjälper till. Nu blev det roligare!


image18
Dags för mat. Johans flaskor, tändvätska och sprit. Ljuvlig dukning, papperstallrikar, porslin och missmatchade glas i en härlig blandning!


image19
Min egen dammråtta. Mycket söt, men jag fick blåsa på honom innan jag kunde ge honom en puss!


image20
Johan jobbar hårt inför stundande hemgång, varm choklad och kall öl...

Valborgs

blev en valborg utan eld och utan korv, men tack vare Kicki och Johan fick vi riktigt mycket gjort i huset. Känns bra för framtiden. Dessutom grillade Johan årets (och vårt hus) första grillmat til oss. Asgott!

Tack Kicki och Johan, ni var guld värda hela eftermiddagen och kvällen!

Idag har vi haft husledigt. Jag vaknade och mådde illa och hade haft mardrömmar, så inget blev gjort här före tolv och sedan satte vi oss i Saaben och for till Fällfors. Där fick Saaben ny färg (den har förvandlats från brungrå till Grön) och så blev den av med vinterdäcken och fick tre fina sommardäck att åka på. Det fjärde däcket var först försvunnet och sedan håligt och därmed hittat men värdelöst. Tur att det finns nya att köpa. Ännu en tur till skellefte gummi skulle jag kunna tänka mej.

Jag och volvon var där i går och volvon fick två av sina däck balanserade, ett däck fick åka sopbil, ett nytt däck fick hoppa på istället och alla däck fick byta plats med varandra. Killen som fixade gjorde allt detta med en förbluffande hastighet, och pratade dessutom med mej och var trevlig samtidigt, så när jag skulle betala var jag tvungen att fråga... "Vad har han egentligen gjort?" Fick svaren på en lapp så jag kan redovisa till Pappsen. Tur för mej. Jag är ju inte känd för att ha ett långt minne...