Dagens Katt

Sängar och mattor: Om du känner att du måste kräkas, spring genast till en säng, helst en med luddigt överkast. Om du inte hinner dit i i tid välj den mest svårtvättade mattan istället. Se till att du backar när du kräks, så att kräket sprids ut. Kräks gärna flera gånger på olika ställen på mattan. Välj gärna kräkfärgade mattor och överkast, så att inte kräket syns.

Katt - Blandras/Huskatt

jag tror

att jag kommer att få en bäbis snart... men jag kan ha fel...

Idag skulle jag göra en sak.
Jag skulle kopiera ett papper till försäkringskassan. För att lyckas med detta krävdes några kronor, förmodligen två. Min plan var att jag skulle gå  till kåges bibliotek i det fina vädret.  Jag tänkte att det vore en lagom promenad om jag tog några pauser på vägen. Men då var det där med dom två kronorna. För om jag vill ha kopior så vill biblioteket ha pengar...

Jag bylsade på mej en massa kläder och skulle bara ta pengarna och gå när jag upptäcker:
Inga pengar!
Inga lösa pengar iallafall. Visakort: ja, men mynt: nej. Vad göra? Att starta bilen för att köra till ICA och hämta ut en hundring för att jag behöver två kronor och sen köra till biblioteket känndes inte som en vettig lösning på problemet. Att först till ICA för att sedan till bibloteket för att sedan hem var ett alternativ som på förhand var dömt att misslyckas, jag skulle aldrig orka gå så längt, ens med hundra pauser på vägen...

Funderade länge och väl och kom tillsut fram till att det fick bli en promenad utan ICA, utan peng och utan kopia. Så jag gick runt kvarteret, njöt av vädret och blev jättetrött.

men jag har fortfarande ogjort det jag skulle göra idag...

Helgens aktiviteter - eller brist på aktiviteter

I helgen skulle vi verkligen fixa här hemma!
Det är konstigt det här med hus, man blir verkligen ALDRIG klar... Det finns alltid något nytt på "Att göra listan" 
Ja, iallfall.

Fredagen började tiiiidigt för min del. Barnmorskebesök klockan åtta på morgonen. . . Jag var inte där klockan åtta... men strax efter! Sedan skulle jag egentligen gå på stan en snabbis men jag var helt trött och konstig och framförallt fruktansvärt törstig så jag for till Jenny istället och snålade mej en frukostmacka och orimliga mängder vatten. Detta tilltag resulterade i att
1 Marcus höll på att tappa hakan, han har nog inte sett mej vaken så tidigt sen den tiden när vi delade lägnehet alla tre, och knappt ens då!
2 Jag blev betydligt mindre intresserad av att fara på stan
3 Det helt plötsligt kändes mycket viktigt att få vara med Jenny - lääänge....

Så  när klockan var ungefär halv sex på eftemiddagen kom jag hem till hus, katter och en hungrig man. Jag hade inte gjort en enda av dom stangrejjer jag hade tänkt och jag var trött som ett murveldjur efter att ha spenderat dagen med Jennys ljuvliga grabbar. Somnade sött i sängen klockan åtta efter Mårten hade gjort mat till mej och vi hade gjort ett försök att gemensamt sätta upp nya sänglampor. Nu sitter lamporna där, men det är inte ett resultat av en gemensam ansträngning...  Jag konstaterar att jag och mårten är jätteduktiga på att göra saker, men vi är inte jätteduktiga på att göra saker tillsammans.


Lördag. Var bjuden på kalas hos Boman och var påväg dit efter att ha lämnat Mårten på hockeyn, men blev yrslig, matt och konstig (ett alltmer vanligt förekommande fenomen hos mej nuförtiden) så jag och bilen åkte till Ursviken och kraschlandade i mammas soffa istället. Och där förblev jag tills hockeyn var slut. Roade mej med att studera lillebrors ett och etthalvtåring som gick omkring och var söt. En annan sak som också roar när Inah är hos mamma och pappa, är den förvandling som sker när mamma och pappa plötsligt blir farmor och farfar. Dom blir jätteroliga då!

Kom hem till huset och fick besök av fika, Boman, Kvande och ett Mycket Roligt Spel som gick ut på att man skulle spela gitarr med en liten gitarr som såg ut om en gitarr men inte funkade som en gitarr, vilket självklart resluterade i att jag var sämst av alla på detta fantastiska spel. Men kul var det!

Söndag. Skyltsöndag. Mot bättre vetande hittade jag på att jag vill titta på tomtarna! Så fulltändigt idiotiskt korkat av tjejen som inte ens orkar gå uppför lägenhetstrapporna till Bomans lägenhet... Ibland överträffar man sig själv! Så Mårten och jag gick till odentorget och tillbaka och jag är numera fullkomligt övertygad om att jag ALDIG MER SKA SKYLTSÖNDAG MEJ! Nånsin! Det är INTE roligt!

Efter denna fysiska ansträngning blev det pizzapicknick på vitberget - där vi försökte beundra utsikten... Men det enda vi såg var snödis. Pizzan ner i magen och sen bar det av till bergsbyn på ettårskalas. Tanken var att vi bara skulle titta in  och titta ut, men på något vis blev vi kvar till närmare halv elva... (då sov ettåringen sedan länge) Men trevligt var det!

Så helgen kan sammanfattas med att vi har gjort en massa, men inget av det som stod på att göra listan...

Hahahaha!

Jag har just skrattat i tio minuter. Detta är anledningen:

 

Denna låg på min kompis mickes blogg   
http://fotomicke.blogspot.com/  och det var något av det roligaste jag sett på länge, särskilt med tanke på att ganska exakt sådär hade Mårten det i söndags morse innnan han tillslut gav upp och klev upp och gav Mika mat. Mika nöjd, Mårten mindre nöjd...

Torsdag

Idag har Kicki och jag frukostdejtat.
Mycket trevligt.
Min plan var att vi skulle hålla oss i förrådet resten av dagen och sortera och kasta och sånt som man gör i förråd, men se det ville inte kroppen! Den ville bara ligga i soffan och helst inte stiga upp alls! Så det var vad vi gjorde. Fast helt stilla var vi inte, vi roade oss med att sätta in foton i Mårtens album och det blev så bra så!

Har typ inget spännande att berätta idag så, over and out!

Kan ju ioförsig bjuda på ett farligt djur - eller som en av mina treåringar på förskolan skulle ha sagt:
Ett saligt djur
En varg från Jokmokks marknad 2007

image38

dagens Katt

Toaletten: Följ alltid med människor in på toaletten. Det är inte nödvändigt att göra något, sitt bara där och stirra. Denna regel gäller speciellt när dina människor har gäster.

katt 

Dagens Katt

Dörrar: Tillåt aldrig några stängda dörrar. För att öppna dörren stå på bakbenen och banka med framtassarna på dörren. När dörren väl öppnas är det inte nödvändigt att använda den. Ställ dig i dörröppningen och flytta inte på dig. Detta gäller speciellt om toan var upptagen och du lyckats få toabesökaren att öppna dörren. Om du väljer att gå in och dörren stängts, kräv genast att få gå ut igen. Hjälper det inte att banka eller krafsa på dörren, jama så högt du kan!

www.katterian.se

Kunde lätt vara skrivet av Mika.... hihi

image37

GISSA!

Nu är det ju liksom inte så länge kvar innan det är dax för bäbisen att komma ut. Funderar på att starta nån sorts gratisbetting där man får gissa sort och datum och kanske vikt... Vore lite kul att se vad folk tror. ..

Beräknat förlossningsdatum är den 11 december.

Jag tror att det blir en flicka, att hon kommer den 8 december och att hon väger 3400 gram

Vad tror du?

Måndag

Idag har det varit en typisk skitdålig dag -fram till klockan va typ halv sju. Jag har kännt mej jättekonstig, tung i benen som att jag sprungit ett maraton - minst- och yr och orkeslös i största allmänhet. Tänkte att jag skulle fixat lite mat till Mårten kom hem, men ville bara svimma när jag skulle stå upp så det fick bli pizza idag.

MEN...

När maten var äten och energinivåerna steg kom Mårtens mamma och lillebror och hälsade på och hej och hå, då är det bara att hålla i sig! Skrivbordet som varit påväg ner i källaren sen vi flyttade in är nu på plats.  Sofforna och tv:n har flyttat från ena sidan rummet till den andra, och nu blev det bra! Databordet är på plats där det ska vara och brudkistan som min morfar har gjort till mej fick flytta ut ur "Ludderummet" och in i vardagsrummet där det just nu finns en ENORM lekyta för bäbisar och alla våra tvåårskompisar!

Nu återstår bara en enda kartong och i den var det datagrejjer så den får Mårten gå igenom imorgon. Det enda jag inte är nöjd med i vårat vardagsrum just nu är antalet gröna växter och antalet ljuskällor. Vill ha fler av båda! Det blev som lite mörkt här vid den röda väggen... Men att shoppa lampor är ju något av det roligare man gör så det är nog egentligen inget problem!

Jag har med god hjälp av Mårtens mamma fixat och bäddat bäbisens säng ikväll också. Nu kommer den största utmaningen: Att få våra katter att förstå att sängen inte är till dom utan till någon annan... Jag tror att vi kan få endel bekymmer med den detaljen...

dagens Katt

Vad människan är till för: Människor har fyra primära funktioner: att mata dig, att leka med dig och ge dig den uppmärksamhet du kräver, samt att göra rent i kattlådan. Det är viktigt att behålla sin värdighet när man är med människorna så att de inte glömmer vem som är husets härskare. Människor måste kunna husreglerna. Det går att lära dom om du börjar tidigt och har stort tålamod. Sen kommer du att ha ett bra fungerande hushåll.

Huskatt 
www.katterian.se

BB kläder

Idag har bäbisen fått en ny outfit, som jag har bestämt att den ska ha med sig till BB.  Bäbisens pappa gillar grönt och jag gillar lejon...

image34


och om det är kallt - vilket det förmodligen är - så kan bäbisen ha sin coola lejonhuvjacka!

image36

Fina va!

Ikväll har Mårten skruvat ihop spjälsängen och min plan var att jag skulle bädda och fixa lite i den ikväll / natt, men nu står det en stor och ful kartong i sängen och jag vet inte riktigt hur jag ska få den att flytta på sig... Den hamnade nämligen där på sin väg ner i källaren, men just när den blev upplyft från marken fick mårten tokont i ...axeln... nacken... ja, vars det nu var - så han dumpade kartongen i sängen... Och nu står den där... Och är ivägen! Funderar på att flytta på den själv, men risk för att bäbisen bestämmer sig för att bli ett novemberbarn istället för ett decemberbarn... Kan ju inte va så farligt... att fylla år i november alltså. Nä. Kartong flytta dej! Nu ska här boas med mardass och andra IKEA-inköp (typ skitgulligt bäddset i grönt med flodhästar).
Slut för idag, Tack för idag, Hej då! 

Hundbesked

Pratade med Luleås trevligaste Elin igår (och passade på att berätta för henne att hon ska sjunga på dop nån gång efter nyår...) Hon i sin tur berättade att dom, lagom till första advent, ska hämta sej en liten hund. En breton. Det låter förövrigt jätteroligt när Elins Ola ska berätta vilken ras det är på hunden för han betonar helt annars än vad jag är van att höra... Måste bero på att han är från Kalix... Sverige är fantastiskt!

Jag har sedan några veckor tillbaka även fått veta att Johanna och Martin också funderar på ett införskaffande av hund, nu när dom har blivit med hus! Där finns dock ett trevligt litet beslut som heter att dom även tänker skaffa sej en katt... Hejja hejja

Att Kicki har haft hundsjuka i flera månader är ju ett kännt faktum och med tanke på Johans förhållande till katter är det nog i det där fallet bäst för alla parter att det blir vovve istället för kisse...

Sen läser jag på Lindas blogg att hon och Jocke eventuellt ska bli med hund dom också, och nu känner jag att jag vill slå ett slag för katternas överlägsenhet jämfört med hundarnas! Här kommer inte mindre än 8 bra skäl:

Varför det är bättre att ha katt i stället för hund

  1. Katter spinner. Hundar dreglar.
  2. Katter stryker sig mot ditt ben då de vill ha ömhet och kärlek, inte då de är pilska.
  3. Katter använder kattlådan. Hundar använder ditt ben.
  4. Katter landar alltid på fötterna. Hundar vägrar låta dig kasta dem.
  5. Katter ser söta ut då de sover på teven. Hundar faller ihop och slaggar mitt framför den.
  6. Ingen har någonsin behövt "varnas för katten".
  7. Katter begraver sin skit. Hundar gräver upp andras.
  8. Katter har bättre saker för sig än att stoppa sin nos i ditt skrev.

(http://www.katterian.se/)                                   skrattande katt


Ny bok!

Jag haver börjat på en ny bok.  Den verkar helt okej faktiskt.
Ut ur mörkret : en sann berättelse    

I tisdags var Kicki här i några timmar och tillsammans gjorde vi underverk i vår källare! 
Nu kan man gå där, och vända sig om och gå ut!! För inte så hemskt länge sen rymde man tre tår där och så kunde man vända på huvet men inget mer... Fantastiskt. Och den fantastiskaste av allt är att i takt med att källarlådorna blir omplockade och fixade så tar mitt bibliotek form och det är verkligen jättefint  - tycker jag... Även om jag är fullt medveten om att inte så många skulle hålla med mej... Snorgröna väggar och horibelgula hyllor är väl inte så skitsnyggt, men det är MITT. Bara Mitt. Och jag får bestämma precis vad som ska vara där och i vilken ordning! LYX!

i onsdags blev jag underhållen av Kevin och Jenny. Jag hade bestämt mej för att jag skulle vara både vaken och uppstigen när dom kom och helst skulle jag ha städat badrummet också... hm... Nåt gick snett på vägen... Jag sov hur gott som helst när jag hörde dom på bron... Jaja, sånt händer (mej) ibland (allt som oftast). Ingen skada skedd. Dagen förlöpte på ett trivsamt vis iallfall och jag och mina ben gick till ICA och ingen dog på vägen.

Imorgon ska jag ner till stan för att bli sminkad på av Aqua spa. Sen ska dom få ge mig saker för flera hundra. Och det enda dom ska få av mej är ett presentkort. HA!
Tacktack svärmor...

Vidrigt!

Jag har just sett något mycket vidrigt på tv.

Det var nån sorts städprogram där två tanter kom hem till en tjej och klagade på hennes lägenhet för att sedan städa upp där och göra den fin. I lägenheten bodde -  förutom tjejen och en ansenlig mängd smuts och andra läskigheter - en liten katt. Katten hade, som dom flesta katter, en låda med sand där det var meningen att den skule bajsa, men lådan var så överfull att katten vägrade gå dit (fullt förståeligt).

Då tog städtanterna kontakt med en veterinär som förklarade att när en katt tycker att lådan är äcklig slutar den att bajsa och när kattens mage blir så full att den inte kan hålla sig längre så kräks den istället, vilket var vad den här katten hade gjort - över hela lägenheten!

Vidare hade tjejen nån sorts matautomat till kissen, där man hällde i mat högst upp och så kom maten ut längst ner. Denna var placerad precis bredvid kattlådan!! Vem äter på toaletten om man har ett kök? Inte nån, och framförallt inte katter som är mycket renliga djur. Katten tyckte att maten var äcklig och försökte få fram fräch mat genom att krafsa fram ny mat (varpå den gamla maten hamnade på golvet nedanför matburken) men inte kom det nån ny mat inte, för tjejen skrapar upp maten som legat på golvet och stoppar ner den högst upp i matautomaten igen!

Det konstigaste med hela programmet är att människan, som uppenbarligen är helt inkompetent på att ta hand om både sig själv och sin kisse, FÅR BEHÅLLA KATTEN - TROTS ATT HON INTE ALLS TAR HAND OM DEN PÅ ETT BRA SÄTT!

Sånt här gör mej så  upprörd så att jag får ont i hjärtat!

Så nu ska jag genast gå och städa mina katters låda, lägga deras mat i burkar med lock så det inte dammar på den, diska deras matskålar, fylla på fräsht vatten i ren skål och ge som en fin duk att ha som matunderlägg. Så det så!

Internetlöst

Vårat trådlösa internet är mestadelst trådlöst utan internet... Därav min totala bloggfrånvaro.

Här har det hänt lite sen sist. Igår var det tillexempel den absolut mest händelserikaste dagen på länge  - och alla händelser var bra händelser. Idag är däremot en händleselös dag och alla få saker som hänt har varit dåliga. Typ.

Så fredag den (vad det nu var för datum igår) var den bästa på länge.
1. Jag är fortsatt sjukskriven fram till bäbisen vill komma ut.
2. Jag får pengar av a-kassan - dom har äntligen bestämt sig!
3. Min mammapeng kommer att beräknas på det mesta jag tjänat nångång!
4. Jag mådde bra hela dagen.
5. Jag hade massor av ork och grejjade i förrådet, tvättade och fixade här hemma
6. Jag blev bjuden på mat och sälskap i Burvik
7. Jag körde inte av vägen eller på någon älg på hela vägen hem
8. Jag skrattade så mkt så jag har ont i magen idag!

Och precis just nu känner jag att jag inte behöver berätta om den här värdelösa dagen. Jag ska gå och tjura i nåt hörn istället, och snart är det förhoppningsvis en ny dag som inte  - ens om den anstränger sig - kan bli lika kass som den här! Dessutom får jag träffa Inah imogon!

Förresten, en fråga: Imorgon är det farsdag och frågan är; Ska Mårten få någon farsdagspresent? Är han pappa fast bäbisen inte kommit ut ännu?

Lotus

har det inte lätt nuförtiden Igår frost och idag så blåsigt så jag trodde att han skulle lyfta när han gjorde små glädjeskutt på gräset. Han kom in snabbt idag med. Var ute kanske 3 minuter... Jag förstår honom.

Idag har jag beställt foton hos nån sån här fotoframkallningssida på nätet. Har aldrig gjort såt förut och det tog jättelång tid! Men om några dagar bör jag ha nästan 200 bilder i min brevlåda och för detta betala 111 kronor. Känns helt okej. Längtar!

Igår gjorde jag två saker. Dels var vi till sjukhuset och kollade in bäbisen - den mår fortfarande bra och skuttar omkring och är glad... och stor! Sen for jag till min farmor där min skånefaster var och hälsade på. Mycket trevligt. Sen var det dags för hemfärd och middag - ja, först hann jag med att prata oförskämt länge i telefon med min Jenny - men efter middan vart det totalt tvärstopp. Skulle iväg till stan en sväng, men somnade i soffan och vaknade halv tio! Fika, å sen var det bara att krypa isäng... Nää, man kan konstatera att man inte riktigt är på topp när det kommer till att orka saker!

Fick en mycket glad nyhet igår. Min skånekompis Jimmi ska bli pappa! Hipp och hurra! Deras bäbis vill komma ut i April, så nu måste det nog bli en skånesemester i sommar också!