Trött idag

Idag är det en grå grå grå onsdag och jag är jättetrött.

Neela var lite lessen igår kväll och inatt och det i kombination med att hon tyckte att sju var en bra tid att stiga upp gör att jag nu är lite sliten. Men största anledningen till tröttheten sitter i min näsa. Snor. I mängder som inte tidigare skådats (förutom hela första  året som jag jobbade).  Snorinvationen har lett till följande tråkigheter:

1 total avsaknad av luktsinne - oj, har Neela bajsat?? Det har jag inte märkt...

2 Mycket begränsad smakupplevelse. Har ätit smörgåstårta - som jag älskar- och känner att jag lika gäna kunnat äta sågspån. tråkigt!

3 ICAs försäljningsiffror på lambi näsdukar har slagit nya rekord och de kan numera i princip leva på min förkylning med tillhörande näsdukskonsumtion.

4 Ett STORT berg av näsdukar... i varje rum av vårt hus. Helt plötsligt kommer vi att ha användning för den stora bruna soptunnan som står här ute... vi brukar annars ha kanske 2 påsar i den när sopbilen kommer...

5 Sist och viktigast. Ingen skönhetssömn. Alls. Det går inte att sova när man måste använda en särskild teknk för att alls kunna andas, och denna tekniken funkar inte när man somnar - vilket självklart får till  följd att man vaknar... och förblir vaken.

Så dagens fråga är: Hur är det möjligt att bli frisk när man inte får sova??? Sömn är ju den bästa medicinen!

Tröstar mej med att lillan sover iallafall trots att hon lider av ganska exakt samma åkommor som sin mamma.

Tebax

Har fått hem datorn och den är frisk och kry och har inte tapat bort våra foton. Tack för det. Trots detta har vi bestämt oss för att inhandla en ny dator då denna (enligt såna som kan datorer) är gammal och sliten... Vad vet jag? Hur som helst kan det ju va kulit med en ny.

Jag och Neela har genomlevt influensa, ögoninfektion och att måsta vara inne på soliga dagar. Inget av detta kan jag rekomendera någon av mina vänner att prova på. Det suger. Vi är fortfarande toksnoriga men tror att det håller på att vända nu.

På plussidan kan vi däremot lägga att vi nu vet med vilken effektivitet man blir omhändertagen när man kommer till akuten med en liten tjej på 2 månader. Vi har även bevittnat  hur peronalen på akuten tagit tio minuter på sig att verbalt förbereda Neela på att de ska ta tempen... Jag tror att de egentligen bara ville gosa med henne och få henne att le, för dom blev aldeles till sig och kunde bara upprepa olika varianter på "vad söt hon är". Intressant! Läkaren som vi träffade var mera samlad och utförde en grundlig koll och konstaterade att hon inte hade RS-virus. Skönt!
Hurra för akuten i Skellefteå!

Att dessutom läkaren vi träffade på natten, har den goda smaken att dagen efter vårt besök ringer och höra hur vi mår, ökar på poängen med typ hundra.

Mammahandboken!

Hittade denna på Eriks blogg.
Håll till godo, se och lär alla mina mammakompisar - och Johan Löfgren ;)utmaningen

Jag har blivit utmanad av Emsie, Thea och Kicki... Betyder det att jag får skriva 21 sanningar??


1. Jag tycker själv att jag är ganska bra på att vara mamma - iallafall om jag jämför med ilken katastrof jag är när det gäller att ara gravid!

2. Jag har slutat tycka om hundar av luddiga orsaker. Jag vet inte ad som hände, men helt plötsligt en dag tyckte jag bara inte om dom längre... Jag som i hela mitt liv inte velat något annat än att ha en egen hund... Konstigt!

3. Jag hatar att städa. Jag städar i princip aldrig. Det ser ofta stökigt ut hos oss till följd av detta men jag störs inte av det och det gör min sambo minst sagt galen... Det är tur att han kan hantera en dammsugare.

4. Om jag inte hade katter skulle jag ha en hamster. Hamster är ett underskattat husdjur. Jag hoppas Neela vill ha hamster när hon blir stor. Då måste hon få minst en...
 
5. När jag ville bli med hus  skullej ag bo i ett stort rött hus på landet. Jag skulle ha en ladugård, höns ,kanin, och getter och jag skulle bo en bra bit från stan. När jag blev med hus fick jag ett litet hus, mitt i ett kvarter, i ett litet samhälle, ganska nära stan, med gårdarna tomt mot tomt... så som jag ALDRIG skulle bo när jag blev stor...

6. Jag har alltid dragits till ljusa långa män. (Mårten är mörk och inte så lång...)

7. När jag var liten ville jag bli häst.

Härmed utmanar jag
Perne i Ume,
Linda i Pite,
Micke i stockholm
och jag utmanar även
Elin
i Luleå och
Linda i Burvik
och hoppas att ni två startar upp varsin blogg för jag skulle gärna vilja läsa era! 

Regler för denna utmaning:

Länka till den som utmanat dig
Berätta sju sanningar om dig själv
Utmana sju personer
Lämna ett meddelande till dem du utmanar

Datorhaveri

Anledningen till min totala frånvaro i cyberrymden är datorhaveri. Bara så ni vet...  Men jag laddar och återkommer, när datotrn tillfrisknat, dubbelt så ivrig och med massa nya spännande upptåg... Hehe...