TH-42PX80E

Ovanstående står på en kartong som fyller nästan hela vårt vardagsrum. I kartongen bodde en tv. Den tv:n bor nu på våran tv-bänk i väntan på att bli upphängd på väggen.  Tänk så det kan gå!

typ sådär ser den ut...


gnäll och dålig sömn

Idag ville Neela inte sova. Hon lyckas frångå alla rutiner vi byggt upp och blir tillslut så övertrött att hon inte kan somna. När klockan är närmare halv två på dan ger jag upp, lägger henne i vagnen och går ut trots att jag tidigare bestämt att idag ska jag va inne. Anledningen är dagens väder: Snö + blåst. Inte det trevligaste vädret.

Neela somnar i vagnen och jag lämnar henne ute, men självklart vaknar hon precis när jag satt mej med min tekopp... Hämtar in henne och söver om henne inne. Hon sover tjugo minuter och vaknar igen. Så håller hon på tills jag plockar upp henne. Min förhoppning är nu att vi får en lååång natts sömn, men man vet ju aldrig...

onsdagstankar

Gårdagen var inte på något sätt en vanlig födelsedag. Typisk Sandrafödelsedag brukar innehålla:
Våfflor
Paket
Släktingar
Tårta
Fika

Inget av detta hände igår...

Däremot blev jag bortbjuden på fika och promenad och jag och Mårten for och åt på restaurang Viking. Neela fick följa med och hon skötte sig helt okej. Inte jättenöjd och inte det minsta sovande (som jag hade planerat) men inte tokskrikig heller. God var maten iallafall, tillockmed MYCKET god mat. Hyrde en film på vägen hem men tyvärr blev jag överfallen av en förlamande trötthet och somnade ifrån både film, sambo och barn...

Idag ska jag och mamma på stan och jag ska handla och mamma ska betala! Mycket trevlig form av shopping. Absolut en perfekt födelsedagspresent. Såg att INVIT hade utförsäljning... så praktiskt! Mamma ska även bjuda på lunch på valfri restaurang - mycket restauranger för mej nuförtiden... nästa vecka vill jag nog införa nån sorts smalåtgärd... - jag tror att jag vill äta på statt.

Neela har ett overallsproblem idag. Hon har kräkits i båda sina overaller... Jag tror att vi löser det hela med fleecedress och varm sovsäck.

  Sandra i Linköping... som det brukar va till påsk... men inte i år...

29 år



och Mårten kan det här med presenter!

bilder kommer

inom kort. Bilderna kommer att föreställa Påskens aktiviteter, eller snarare resultatet av påskens aktiviteter. Hittentills har en otroligt ful vägg blivit en färdiglimmad och målad vägg som inte längre är smutsbeige utan grön. Det har även inhandlats ett antal lister som vill flytta in i köket samt några minilister som ska placera ut sig i vardagsrummet. Våra innerdörrar (som fått pris i "fulaste innedörrar" - SM) är nu utan hadtag och låsanordningar för dessa ska imorgon bytas till några riktigt snygga som vi hittade på bygmax. Men innan dörrarna ska få nya handtag ska de bli slipade och sedan målade i den härliga färgen vit. Det kommer att bli tokfint hos oss!! Så jag och Mårten har med andra ord inte på något vis påskledigt, snarare arbetspåsk, men vi jobbar åt oss själva och vi känner oss såå duktiga!


Förövrigt var vi Ursviken igår. Hela dagen! Från tio på fm till nio på kvällen. Puh. Vi skulle grilla korv i det fina vädret tillsammans med Martin och Johanna men innan elden hunnit bli grillglöd hade vädret förändrats på ett inte så fördelaktigt sätt och vi frös. Korven åts dock upp iallafall och jag och Vilja åkte madrass, Martin skrämde halvt livet ur Mårten som skottade fram grillringen och det hela var - trots vädret - riktigt trevligt.

Senare hann vi med en promenad med vagnar, barn och lilla Chips. Neela sov gott fastän vägvalet inte alltid gav de bästa förutsättningarna till sådana aktiviteter. Vi råkade nämligen få för oss att ta oss till skellefteamn via skogen och förbi vattentornet. Detta visade sig vara ett mindre lyckat sätt att promenera på då inte så väldigt många hade gått den vägen före oss och ännu färre gjort det med barnvagn och förmodligen inte en enda gjort det med tvillingvagn... Men vi lyckades med alla barn i behåll vilket måste betraktas som ett lyckat resultat.

dagens planer

är noll och inga.
Jag tror att jag skulle behöva gå ut en stund men Neela är inte riktigt pigg idag. Jättegnällig och jätteglad om vartannat. Misstänker lite feber... Men jag tänker att om jag packar in henne i vagnen så det inte blåser på henne borde hon överleva.

Jag skulle behöva en e-legitimation. Detta skulle enligt flera (män) vara sååå klätt att fixa. Med lätt att fixa vill jag påstå att man - när man loggat in på sin bank - lätt borde hitta en länk som heter nåt i stil med "skaffa e-legitimation" Men ack och nej, inte det! Så härmed förklarar jag en avvikande åsikt: E-legitimation är inte jättelätt att fixa. Så det så.

Skulle vilja baka bullar. Det vore gott. Men om jag ska baka bullar måste jag röja i köket. och helst diska lite. Och då är det ju lika bra att kanske städa lite när jag ändå är igång... och det kändes jobbigt. Men bullar är ju gott! Får se hur jag gör.

Det snöar idag med! Trevligt! Jag gillar snö, men det blir väldigt blötti våran hall när vagnen kommer in och har snö på sina hjul...
image45

Var förresten på MIO igår. Jag vet inte om jag blivit sjuk på nåt sätt men jag tycker inte att det är så roligt att gå på möbelaffär längre.  Hittade faktiskt noll saker som jag tyckte att jag ville ha. Känns konstigt...

i ett försök att

gottgöra min frånvaro så kommer här två inlägg efter varandra:

Min kompis
Linda har börjat med en grej på sin blogg som jag helt fräckt tänker härma rakt av:

Här kommer sandras lista över dagens fem bra saker: (eller gårdagens) Jag rättar mej. en lista över fem bra saker. Punkt.

1. Neela sov från tio till halv sju (Varför gjorde inte jag det också??)

2. Det snöar ute! Fint fint fint! (Fast nu måste Mårten skotta... eller jag...)

3. Mårten dammsugade igår så idag är katthårshögarne färre än vanligt. (Det är säkert bra av någon anledning)

4. Igår var det en aldeles perfekt söndag. Neela mådde bra hela dagen och jag och Mårten hade kramkalas i köket!

5. Jag går fortfarande ner i vikt och inte upp. HURRA!


hm!

Jag har blivit en latis! Uppdateringstakten på den här bloggen är under all kritik! Som Kicki säger: Vad är det för mening att ha en blogg om man inte använder den?? Skärpning utlovas.

Familjen Hansson/Lövgren kan lägga en händelserik och mycket trevlig och omväxlande helg till handlingarna.

Fredag: Smitardagen:
Gick som planerat förutom att min mamma roat sig med att plocka ut barn ur blivande mammor på natten och därför var i sitt sovande tillstånd på dagen och då valde sängsälskap istället för att fika med oss.  Men tur had jag och min lilla tjej- mest jag - för när vi kom ner till stan sprang vi på Jennys bil och tänk, Jennyn va på stan och hade tid att gå med oss en stund! Hipp och hurra!

Vi hann ju även med att hälsa på på Mårtens jobb. Intressant. Jag kan konstatera att jag inte skulle vilja jobba där, eller om jag skulle jobba där skulle jag vilja sätta lite färg på väggarna först. Dom har typisk "industrifärg" överallt! Men flera av Mårtens jobbarkompisar tyckte att jag hade en söt dotter och det är ju alltid trevligt att få berkräftat :)

Lördag: Soldag:
Idag var solen ute. Ovant! Firade med att gå en promenad med min mamma. Neela var vaken och nöjd i vagnen nästan hela promenaden. Den del som hon inte var vaken och nöjd sov hon och var nöjd. Sen blev det fika följt av soppa, så ska det låta, skjutsa Mårten på hockeyhelvetet, köpa nya vindrutetorkare, försöka sätta fast vidnrutetorkare (behöver jag en säga att det inte gick så bra. Klämde mej, frös om fingrarna blev arg, ville sälja bilen och gå hem till Kåge, gick in och tjurade) och sen blev det dags för melodifestival - fläckvis acompanjerat av Neelas lessenlåt. Typiskt bra dag. (Fast det hade förstoss varit ännu bättre om jag fått dit torkarbladen.)

Söndag. Hoppsandagen!
Skulle till bodan på loppis. Men det var ju i lördags! Hoppsan! Gjorde plättar till frukost och gick på promenad. Sen gjorde Mårten mat till mej och inte vilken mat som helst! GOD mat! Med rödvinssås och klyftpotatis och kött med OST i !!

Sen ville lillebror ta med sig sin Anneli och komma å hälsa på. Trevligt. Spelade spel, fikade och tävlade i "vem är tröttast" Neela vann och somnade ifrån oss alla andra till ljudet av Wallander.

smita!

I dag ska jag ta min lilla dotter och rymma från disk tvätt och grått väder. Vi ska hälsa på på Neelas pappas jobb, gå en sväng på stan och kanske vill min mamma fika med oss... vi har skickat iväg ett lockMMS så vi får väl se om hon nappar.

Ikväll är det inte omöjligt att vi fortsätter vår smitardag med att lifta till Piteå med Kicki och Johan som ska  provköra en fin bil. Men nu är klockan tio och Roger, Titti och Gert har jobbat klart för idag - vilket är vår signal för påklädning, tandborstning och - i mån av tid- hårborstning. ´Sen bär det av . För nu mina vänner är:

Sandra och  Neela FRISKA!

Sandra svarar på frågor!

1. När gick du upp idag? 

02:58, 03:45, 05:09, 08:30....


2. Diamanter eller pärlor?
Pärlor


3. Senaste filmen du såg på bio 
jaa.. Herregud! Jag minns inte!


4. Favorit-TV- program? 
Så ska det låta - jag kickar as!


5. Vad åt du till frukost?
rostat bröd, The och yughurt


6. Vad är ditt andranamn? 
Carolina


7. Din favoritmat? 
Pannkaka, Stuvade makaroner med gräddsås och köttbullar och fläskfilé med potatisgratäng och nån onyttig sås!


8. Vilken mat gillar du inte?

Ärtsoppa och Konstiga röror som jag inte själv har gjort.


9. Favoritchips?

cremé fraishe och vitlökschips...


10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?

Winnerbäck, Winnerbäck och allt med Lars Winnerbäck!


11. Vilken bil kör du? 
Neelas jättestora volvo 945


12. Favoritmacka? 

Rostat bröd med ost och marmelad - men jag gillar alla mackor. utom dom med saltgurka


13. Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?

Folk som inte kan använda sina öron utan bara pratar utan att lyssna


14. Vilka är dina favoritkläder? 
Mina asdyra haglöfs "ute-byxor". Vill aldrig vara utan dom!


15. Om du fick åka vart du ville på semester? 
Island med min lilla familj och mina föräldrar.


16. Favoritklädmärke? 
LOGG


17. Var vill du dra dig tillbaka? 
I stor lägenhet med utsikt över älven från alla rum


18. Favorittid på dagen? 

Morgonen - faktiskt! Tänk vad man förändras av att få en liten bäbis!


19. Var är du född? 
Santiago


20. Vilken är din favoritsport att se på?

Friidrott


23. Coca Cola eller Pepsi?

Cola 


24. Fotboll eller ishockey? 
Pest eller kolera... men Hockey får det väl bli...


25. Är du en morgonmänniska eller nattuggla? 

Har varit natugglornas general men har förvandlats till morgonmänniska... Skumt!


26. Pedikyr eller manikyr? 
manikyr. Fina naglar är fint!


28. Vad ville du bli när du var liten?
Häst!


29. Bästa barndomsminnet? 
Soliga dagar i Bodan med mina kusiner


30. Varit i Afrika ?
Nej. Men mamma och pappa har, det räcker väl?

31. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Nää... är det en merit?


32. Varit med om en bilolycka?
nix. men jag har förolyckat ett antal bilar...


33. Favoritdag i veckan?
Söndag. Då blir man ofta bjuden på mat och så är livet ofta skönt på söndagar!


34. Favoritrestaurant? 
"Kniv och gaffel" i Linköping.


35. Favoritblommor? 
Tulipaner och gerberor... men jag gillar allt som är grönt också - särskilt shefflera (stavning??)


37. Favorit-snabbmatsrestaurant 
MAX! Smältost är en gudagåva


38. Äger du en cykel?
Jajjemen! En fin! 


39. Vem fick du senaste mailet från? 
Notpoolen


40. I vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? 
Jag har inget kreditkort men det vore farligt och roligt att ha ett på Make Up Store


41. Läggdags? 

Det bestämmer Neela nuförtiden men oftast mellan 23 och 01


43. Senaste personen du delade en middag med? 
Delade en middag? Åt mat med Mårten igår, Kroppkakor


44. Vad lyssnar du till just nu? 
Nellas gunga som klickar och snart har slut batteri och Rix FM


45. Favoritfärg
Rosa!


46. Hur många tatueringar har du?
noll och ingen alls



Tisdag

Fortfarande förkylda. Inte mycket muntert.

Har ringt till distriktsköterskan, tänkte höra om man inte kan få något till Neela så hon inte behöver va så tät i sin lilla näsa, men distriktsköterskan ville aldrig ringa till oss och imorgon är hon ledig :(

Inatt  kunde vi bara sova kort stunder och vakande med andnöd. Förkylning suger - särkilt när man är tre månader.

Idag har min mamma varit här iallafall och jag fick massor gjort.
Tagit fram nya kläder till lillan.
tvättat
ätit lunch (det kunde jag inte igår för då ville Neela vara lessenfink så fort jag la ifrån mig henne)
sorterat och vikt kläder
städat badrummet

Idag har Mårten satt upp nya lampor i köket till min stora glädje. Hurra och äntligen! det blev fint och framförallt ljust!

Imorgon ska vi iallafall försöka oss på en promenad så vi hoppas på fint väder.