ge upp?

Ibland vill man bara ge upp. Lägga sig ner och sova, dra täcket över huvet och leka död en stund. Låtsas att man inte finns. Njuta av vetskapen att jorden forsätter sitt varv trots att jag inte är med.

Man av någon anledning gör man inte något av ovanstående.

Bryta ihop och komma igen eller byta ihop och ge upp... det är det som är valet - och man väljer alltid rätt.


Varmt!

Har just pratat med en VVSgubbe. Anledningen är vårat hus med tillhörande värme. Vi har bekymmer med den där stora klumpen i källaren som ska förse oss med värme på vintern och vara i ide på sommaren. Den har liksom inte förstått hur den ska uppföra sig. Dt är TOKVARMT härinne nu och vi avlider och dör och får dessutom betala pengar till skelleftekraft för det :( Så  nu har jag pratat med Anders och han ska komma och rädda oss från en säker undergång - självklart i utbyte mot ett antal kronor som jag annars kunnat köpa pyssel för...
Det är dyrt med hus!!


Det har varit morsdag. Min första och bästa!


Vaknade i rena sängkläder (hade den goda smaken att bädda rent på lördagkväll....)

Neela firade sin mamma genom att sova till TIO!

Mårten fixade frukost på säng - Godmorgon juice (som jag Älskar och bara dricker vid högtidliga tillfällen) mackor och ett stort glas o´boy! Och , som inte det vore nog, så hade han dessutom köpt min favorittidning med onödigt innehåll och - dagen till ära - medföljande Parfym! Hurra!!

Solen firade mej allt vad den orkade och lyste och sken

Vi åt tacos till lunch - Gott!

Yogade med Emma - Skönt!

Promenerade med min mamma, eller snarare sprang efter min mamma som promenerade med barnvagnen (innehållandes en mycket vaken och inte altid så nöjd Neela), på strandpromenaden vid landskyrkan. Min mamma går väldigt fort , särskilt när hon vill motionera...

Grillat till middag i Ursviken.

Duschade utan Neela på kvällen.

(oj, nu blev det storm ute... det regnar allt vad det orkar och blev aldeles mörkt...)

Kameran?

Jätteborta!!!

Inte bra.

Men den kommer nog fram. Idag har det varit en lång dag fylld av bilar. Olika bilar. Egna och andras. Gamla nya och lite lagom... Ojoj, fullt i huvet. Jättetrött! Det är jobbigt att byta bil! Men nu kommer röda bilen ut på blocket iallafall.

Jag fick veta en grej igår som gjorde mej så glad så att jag hoppade och snurrade runt. Vi ska få gå på bröllop i sommar. Så hejdundrande jätteroligt. Anette och Andreas ska bli herre och fru och jag ska självklart ta chansen att bevittna och lyckönska på plats. Jag är så gald för deras skull. (Och jag är så glad för vår skull att vi blev bjudna. Tilloch med Neela va med på inbjudningskortet. Om jag haft min kamera hade jag kunnat visa.... )

Mazda 6Det finns en bil. Bilen är röd. Med glitter (ja, jag vet att det heter metallic och i det här fallet tillochmed pearl , men det betyder glitter och ser ut som läppstft med läppglans på och det är så förbaskat snyggt). Iallafall så står den här bilen just nu och är förfärligt lessen på Gustavssons bil, för det är ingen som vill äga den. Om man (läs jag) ger några ynka tusenlappar (läs 144 stycken) till Håkan på Gustavssons så kommer Håkan, Bilen, Sandra, Neela och Mårten att bli mycket glada. Tänk 5 Lyckliga på en enda liten handling. Problemet var bara att 144 tusenlappar inte bor i min börs... i den bor det för tillfället noll tusenlappar. Det suger ju!! Inga tusenlappar = ingen glädje. För nån endaste en. Jag hatar pengar!

tappa bort

Den vita datorn är underbar, men jag har kommit fram till en sak som är något mindre perfekt med den:

Muspekarfunktionen.

Det händer alltsom oftast att jag tappar bort den. Drar fingret runt runt på den lilla plattan, men nää... Muspekaren är och förblir borta. Kan inte hitta den! Hm. I-landsproblem , jag vet... men jag bor i ett i-land och är fullt tillåten att ha såna!

vila?

Neela somnat i min famn.
Bär henne till sängen.
Letar efter mobilen, hittar den inte.
Tar den bärbara datorn med mej och kryper upp i sängen - en stunds surfande medan lillan sover.
Trycker på "påknappen".
Datorns små blå lampor tänds och datorn startar igång.
Bredvid mej slår någon upp två stora blå ögon och tittar nyfiket på mej.
"Mamma nu har jag sovit klart! Vad ska vi  leka nu?"

Så mycket för den vilsamma stunden.

Men nu ringde mobilen (hittade den inne på toan välplacerat uppe på toarullarna ???) och Johanna och barnen kommer och hälsar på. Vi ska hälsa på ICA... Dom har 4 winerbröd för 20 kr idag... Finns risk för övertrasserat winebrödsintag idag!

Motregn

Aldeles nyss har jag anammat ett nytt ord som jag hoppas att jag inte ska behöva använda så mycket i sommar:

MOTREGN

och det är precis dagens väder.

Förövrigt ångrar jag att vi inte såg hockeyn igår - valde att se film istället, men det jag såg (början ) var till fördel Cannada, men tydligen blev det nån sorts vändning för Ryssland vann tillslut.

Och nu några rader om min vän Kicki. Hund är tittad på, vald och ska nu bara växa till sig lite för att sedan bli en gangtervovve och flytta till anderstorp! Hurra Hurra! Grattis till fyrbensfyndet - jag vill se bilder!!

Hejja Sverige!

Nu är det spännande... Sverige mot Finland. Ännu har vi inte gett upp hoppet... det är ju två perioder kvar!

Inah 2 år

Idag ska vi fira lillebrors Inah som fyllt 2 år!

Hurra och grattis!

Jag har gjort ett litet paket med fingerfärg i.Vägra sova!

Dagens rubrik är hämtad ur Neelas lilla "handbok för att vara lite besvärlig med sin mamma". Idag har hon sovit 2*20 minuter. Det är ALDELES för lite när man är 5 månader. Hon var dessutom inte alls så lättsövd ikväll.Har vaknat tre gånger  vilket är minst två mer än vanligt.

Ovanstående har fått till följd att jag inte haft någon "ensamtid" idag - lyxbekymmer , jag vet, men för att vara en bra mamma behöver jag några minuter att göra Sandra-utan-Neela-grejjer varje dag. Men jag har bakat bullar. Hipp och hurra vad bra jag är! Och gooooda blev dom. Och puffiga. Och gyllengula. Precis som bullar ska vara. Säg, är detta en färdighet som kommer med titeln "mamma"? För vad jag vet har jag inte varit någon stjärna på bullbak tidigare...

Bjöd iallafall hem våra vänner från frostkåge att avnjuta bullar och valfri dryck. Trivsamt och typiskt torsdagsslött.

Jag har ett uppdämt behov som jag inom kort behöver åtgärda om jag inte ska spricka. Jag har ännu inte givit upp hoppet om vad morgondagen kan bjuda. Med lite tur vill Neela sova 2 timmar mitt på dagen och jag får sitta i lugn och ro och PYSSLA!

yogadag

Har yo.gat idag.  Skööönt!  Och om en stund hoppar dom desperata hemmafruarna in i min tv. Och Neela har redan gjort natt. Livet är lyxigt somliga dagar.

Måste skriva nåt liltet ord om vädret. Idag har det:
solat
haglat
snöat
regnat
varit mulet
varit disigt

aa... det var typ alla väder... och det var ganska många.

Jag har kommit på en grej... Fast jag känner mej inte färdigformulerad, men den här uppfinningen släktigar... dom kan verkligen vara till besvär. Och dom ger en huvudvärk. Och tvingar en att öva sitt tålamod. Och hur man än gör blir man inte av med dom. Det är lite besvärligt. man skulle haft en släktigstrollstav som man viftade med åsså gjorde släkten precis som man ville. Det hade  varit praktiskt.

Vill få
Tänk vad vi kunde gjort idag ifall vi haft en sån...

Dessutom är det strålande sol idag....

söndag

Hälsat på Mårtens farfar idag. Han bor i Pite så vi fick åka lite bil. Vi fick också förmånen att tanka lite bil. Det kostade inte lite pengar. Det kostade asmycke pengar. Jag kan på intet vis låta bli att bli ordentligt upprörd över bensinpriserna i det här landet. Är det så att man ska tvingas göra som Kvanden och lämna glesbygden och flytta till tunnelbanelandet? Jag vill ju inte det! Jag vill inte fostra min dotter i stockholm, men jag vill heller inte låta hela min lön gå åt till att mata bilen. Nä. Måste hitta mej en bil som går på luft. Sätter det på att göra listan.

Neela har sovit sin första natt i egen säng. Tidigare har hon mest sovit i egen vagn om hon inte har sovit med oss. Känns bra om hon kan fortsätta med sängtrenden för då behöver vi kanske inte dra vagnen med medföljande grus genom hela huset ständigt och jämt.

Har precis sett Sprängaren på TV. Läser just nu Nobles testamente och tror att jag - utan att ha läst boken sprängaren - kan säga att Liza Marklunds historier gör sig bättre i bokform än som filmer.

Hockey

Men hallå!
Sen är blev jag ett hockymonster?
Sen nyss. Shit, det är verkligen spännande med hockeyVM. Å  slåss gör dom också.  

HEJJA SVERIGE!!

tävla mej hit och tävla mej dit!

Måste bara som hastigast inlägga en protest mot allt detta bloggtävlande. Jag har ännu inte en enda vettig anledning att vara negativ, men jag stör mej på att jag glatt skuttar in på kompisarnas bloggar och blir bemött av tävlingar om allt möjligt nödigt och onödigt. Nää.

Bu för bloggtävlingar!
(fortfarande helt omotiverat...)

däckbyte

Idag har mårten bytt däck. Och jag hjälpte till. (Duktig!!) jag lyfte upp hela ett däck och hängde upp det på... där... där det ska hänga... på ... hjulpinnarna... Och precis då var flera grannar ute för att beskåda och dom tyckte att jag var sååå duktig (min egen tolkning).

Jag och Kicki har varit i Byske idag och hämtat sommardäck, eller mest väntat på sommardäck faktiskt. För däcken som skulle hämtas var inte klara. Så vi fick vänta. Passade på att kolla in Byske  Möbler, men blev inte så imponerad. Åkte istället till Kickis stora storebror och hälsade på hans hus och familj. Neela hade sagt att hon var hungig men när hon hade chansen att äta så var allt runt om MYCKET intressantare. Hon åt desto mer när vi kommit hem. Fick med oss däcken till slut , var tyvärr tvungen att lämna ett antal hundralappar på gummiverkstan men jag antar att det är sånt man bara får acceptera. Nu har alla våra tre bilar sommardäck iallafall.

Vän

Träffade en vän igår.
Det var ingen vanlig träff. Det var en ovanlig träff. En fullträff.
Vi roade och oroade oss med följande: Prata en och en, prata i mun på varandra, avbryta varandra, byta ämne mitt i en mening, hissa och dissa - varandra och alla andra, äta korv med bröd, göra varsin sak samtidigt (amma och måla dörrfoder), promenera i regn, promenera utan regn, åka bil - fast inte samtidigt och inte till samma ställe.

Jag tror att värdet av en vän är ett typiskt sådant värde som inte har något måttenhet.

Yoga is tha shit!

tog med mej alla mina magar och mina stela lemmar ner i dojon i eftermiddag. Där genomlevdes ett yogapass.Helt underbart! U N D E R B A R T!

(Jag vet inte vad som har hänt med mej. Jag är så himla nöjd och glad hela tiden och allt är som så bra... Eller inte precis allting. När jag träffar puckon som säger helt vansinniga saker blir jag fortfarande upprörd på gränsen till galen, men jag är på det hela taget så nöjd med allt. Inte riktigt likt mej. )

Förhoppningen är iallafall att jag nästa tidsag ska få yoga mej igen och med lite tur kan detta bli nån sorts vana. Tråkigt bara att den fantastiska lilla Emma som berättar för mej hur jag ska göra och röra och sånt, flyttar till sydligare breddgrader inom en överskådlig framtid, vilket förmodligen kommer att resultera i att jag avslutar min yogakarriär ungefär lika fort som den börjat... 

Imorgon är det onsdag och då ska jag... jag vet inte. Jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska göra i morgon. Ganska skönt! Kanske gör jag ingenting. Det är trevligt. Eller så gör jag något oväntat. Eller så gör jag något nyttigt. Eller något extremt nyttigt. Den som lever får se... som det heter... Förövrigt fullkomligt avgudar jag min nya dator. Bara så ni vet. Vita bärbara datorer åt alla!


magiska minuter

Det är sent och jag vill varna för sliskigheter och sentimentala inlägg i nattimmarna...

Det finns några magiska minuter, inte varje dag, men oftast några gånger i veckan. Minuter fyllda av ro, tillfredställelse och lugn.
När Neela precis somnat i min famn och blir sådär tung och varm som trötta avslappnade barn blir.
När jag och Mårten varit oense och kommit till en lösning på bekymmret som får oss båda att känna oss som "ja, just så! Det här blir bra!".
När jag vaknar av fågelsång och ett glatt pyre bredvid mej och känner mej sådär ljuvligt utvilad.
När jag kännt mej lite ensam och nere och så ringer telefonen och någon på andra sidan luren vill roa mej en liten stund.
Eller som nu.
Mörker råder utanför, katterna är på jakt efter något spännande, lillan sover trygg i vagnen och Mårten sover utsträckt med heeela sängen för sig själv, och jag sitter i köket. Det är mörkt hos grannen och jag tittar på mina nya gardiner, på den matchande duken (jag vet- vi brukar typ aldrig ha duk på bordet, men jag fick den av min mamma och den är faktiskt fin!) och det är aldeles aldeles
 
Tyst.
(hann inte ens trycka på spara och publiceraknappen innan det gnällde  i sovrummet... Märk väl att jag skrev magiska minuter och inget annat... hehe)

ny dator

nu sitter jag och avnjuter första turen med min nya fiiina dator. den är alltigenom underbar och jag sitter skönt i en fotölj istället för att sitta å hålla balansen i vår inte alls särskilt sköna datastol... 

Jag och Mårten är b¨da lika förundrade över hur vi inte har kunnat köpa en bärbar tidigare. Det är ju så himla smidigt och bra på alla sätt och vis. Nog lovordat.

Har avnjutit en mycket bra sorts helg. Mårten har haft en hög fixaväxel hela helgen och jag har försökt vara en bra mamma och en trivsam sambo och hejjat på så mycket jag orkat. Bland  annat kan vi bocka av följande:

Vita bilen lagad
Vita bilen fått ny besiktningstid - nu på fredag.
Huset städat.
Gården krattad.
Deklarationer inlämnade
valborg firat på vanligt vis - med mamma och pappas grannar.
storhandlat
 gjort veckomatsedel
slappat
Många promenader promenerade
druckit varm o¨boy och ätit ostmackor-

Så nu är vi redo för Måndag. Over and out.

deklaration

bara ordet är ju svårt att stava!

Men som den turgumma jag är så fick jag hjälp av Mårtens bror att få rätt siffra på ett särkilt ställe så nu är deklarationen inlämnad och fixad. Hejja mej.

Har varit ett helt sjukt fint väder i några dagar nu och Mårten har varit ledig och vi har myst på här hemma och fått några grejjer gjorda. Bland annat har den vita lilla bilen fått lite kärlek, tid och omtanke och är nu redo för (om)besiktning. Hoppas den går igenom så kommer den ut för försäljning sedan. Nån som är sugen? Kvande? Du kan ju ha den i sovalkoven... hihi...