Kanske en lätt liten gissningstävling...

Tröttare än tröttast
slö
omotiverad
halsbränna
illamående
ointresserad
tappar saker som jag borde hålla i
glömmer vad jag håller på med
disträ
afasi

....

vad är det för fel på mej?

Hänt och tänkt

Viktoria har förlovat sig.
Grattis!
Det är roligt när folk tycker om varandra och det 'r JÄTTEROLIGT att titta på alla fina klänningar som kommer att visas upp vid hennes och Daniels bröllop!

Jag blev godkänd i mina kurser vid LTU och ska nu söka examensbevis - ÄNTLIGEN!

Jag, Neela och Linda har gått en vända på stan och resultatet blev:
Småsockar, strumpbyxor, BU och BÄ blir blöta, samt rosa Fleecebyxor till Neelan samt ett gäng hårsnoddar till mej själv.

Jag och Mårran blev bjudna på fest, och jag blev så glad så jag fixade barnvakt innan jag ens frågade mårten om han ville med. Hihi... Nu får han så lov fatt följa ör lillan får vara i fällfors!

Jag har ätit ett buremål och det var knappt gott. Det kan ha att göra med att Neelis räcerbajsade både före och efter maten...

jag har en mycket envis halbränna som inte vil ge upp. Har haft den i drygt en vecka. Jag tror att den försöker säga att det är nu det är dags att gå ner i vikt... Hojja så besvärligt! jag har inte tid!

Jag är så sjukt trött så jag bara vill sova i ett år. och det tänker jag inte göra, men jag tänker sova till 6 i morgonbitti. Ostört helst, men sånt kan man ju liksom inte bestämma...

jag har

varit oförskämt otrevlig och sur mot min sambo under helgen som gått. Han har varit hemma och tagit igen sig idag efter gårdagens kräkattack och medan jag och Neelis varit på varsit dagis hade han städat HELA HUSET!
dammsugat 2 ggr, skurat 3ggr och torrmoppat 1 gång.
Helt sjukt skitigt hade vi, precis som jag anat. Nu kan man gå här utan att riskera att dö av bacill och smutsöverfall. Skönt.

suger!

Idag var dagen när vi skulle fixa undan och börja trivas i vårt hus igen. Idag var dagen när vi skulle städa och skura och damma tills det luktade gott och man faktiskt ville vara härinne och inte bara var här för att man inte fick vara någon annan stans. Idag var dagen när vi skulle vara friska.

Idag är dagen då Mårten kräks.

Jag är sååååå less. Jag har så många fula ord på lager. Jag känner mej så uppgiven och irriterad och allt möjligt värdelöst... ska döpa om bloggen till
Den gnälligaste bloggen som någonsin funnits" SKriven av en liten surtant i norrland som tillsammans med sin familj lever med den ena smittan efter den andra och aldrig är positiva (utom Neela förstoss).
Jaa, det blir ju jättebra...

Bestämde mej för att jag och Neela MÅSTE göra nåt idag. Måste se något annat, måste träffa nån måste komma härifrån. Men för att våga visa sig ute måste vi duscha och jag vet inte om vi har varmvatten...

Lördag 23:30

Det är så mycket som behöver göras och så lite som blir gjort.

Johan Bävman


heter en kille som jag inte känner.
Men han kan fota och detta har han vunnit pris för.
Inte svårt att förstå varför.

tryck här

friskförklaring

jag avser härmed friskförklara mig själv från och med lördag 06:00.  (hörde du det nu magsjukan?)

Helgens planer:

Sanering av hus. No more baciller av any kind är välkommna här.

Pyssla ett ettårskort till lilla Viktor och ett  tjugonåntingkort till tjejen som delar födelsedag med honom.

Överfalla grannen och få honom att fixa mitt hår, vilket borde vara fullt möjligt när grannen är frisör.

Vara ute i minst en timme och känna hur frisk luft erövrar min kropp och gör bra saker.

Eventuellt träffa min kompis Malin som vanligtvis befinner sig i Norge, men precis nu vill va i Urs.

Kanske försöka träffa Jocke som enligt rykten är i Skellefte i helgen

Fira min pappa som blir sexti nånting och uppvakta honom med en PLANERAD present för en gångs skull. (vanligtvis kommer vi på vägen till Urs på att vi inte har någon present, men i år har vi varit ute i tid!)

Ta helgen med ro och avnjuta att ingen kräks eller gör annat otäckt och hoppas att Mårten inte tänker bli sjuk...


Ikväll har vi iallafall bara myst. eller hela dan har jag och Neelis (oj, nu skjuter någon något här ute och det smällde jättehögt!) myst för jag har ju av förklarliga skäl varit hemma idag. Vi åt förresten tunnbrödsrulle till middag idag - hur gott är inte det?? MUMS!

Det är "när lammen tystnar" på vår TV just nu. En riktigt bra film. Försöker bestämma mej om jag ska se den (för jag vet inte vilken gång i ordningen) eller om jag ska krypa ner i sängen och avnjuta en lång natt... eller spela lite spindelharpa... hehe...

Neela har varit världens bästa barn idag (igen) och varit söt och snäll och rolig nästan hela dan. Det är lite kul med henne nu, det är som att hon har kommit på vad hon ska göra för att vi ska tycka att hon är kul. Däremot lyckades hon slå mårten i huvudet med en bok (som hon ville att han skulle läsa) och det (PANG! igen... herregud - vad gör nån???) såg otroligt roligt ut ända tills jag insåg att hon träffat med hörnet på boken... Hårt.... Och Mårten blev jättearg. Så arg att Neela blev jättelessen. Och efter 10 minuters tröstande fick dom försoningskramas och jag tror inte hon kommer att fortsätta att överfalla människor med böcker som hon vill få upplästa för sig. Med lite tur har hon förstått att hon måste ändra taktik för att få sin vilja igenom. Kanske. Man kan inte så noga veta med ettåringar.

jag rapar jäst och andra äckligheter....

jag parerade, förnekade,  jobbade på, låtsades som ingeting... i  det längsta, men nu är det bara att konstatera. Magsjukemonstret vann och halv tio idag gav jag upp jobbet till förmån för hemmet och egen toa...

La mej och "sövde " neelis i storsängen vid tolv. Neela sov väl kanske en timme och jag klev upp vid 4. Nää. Friskare har man varit. Men jag kan konstatera att även blåbärsoppa är godare i snygga glas med isbitar! Till min lycka mår jag faktiskt inte särskilt illa utan är mest lite trött och sånt, men det blir en lugn fredag imorgon utan äventyrligheter, och när jag friskförklarat mig själv ska jag ringa anticimex för en sanering av detta hus värdig en prinsessa , för nu vill vi inte vara sjuka mer - i nån sorts sjukdom. Nu får det räcka.

Tack.

äntligen!

om tio minuter komer en fuktmätarman hit och med lite tur tar han bort den otrevliga avfuktaren som i över två veckor blåst kalluft rakt ner i vårt kök!  VI fryser . Dessutom är det -17 ute just nu, och det är inte mycket varmt.

hjärtan och magsjuka

Neelis har magsjuka. eller om vi har tur är det över nu, men hon blir hemma från dagis imorgon. Hon har nämligen roat sig med kräkiga och bajsiga övningar sedan igår... Stackars liten. Vår tvättmaskin har verkligen fått jobba hårt i helgen. Men nu är sängen renbäddad (för jag vet inte vilken gång i ordningen) och Mårten och Neelas sover sött. Imorgon blir det jobb  för Sandra och mys för Neelis och pappsen. Det är ju fantastiskt att hon alltid lyckas pricka av att vara sjuk när jag för en gångs skull slutar tidigt! För tre veckor sedan va hon ju också hemma när jag hade tidigtslutardag.

Alla hjärtans dag har det hunnit vara. En dag som jag dissar. Fattar liksom inte grejjen. Det är väl alla dagarna där emellan som räknas? Precis som att jag alltid glömmer bort vår förlovningsdag, och att jag inte har nån aning om vilken dag vi "blev ihop". Tror det var på sommarn. Det var varmt. Eller förresten, det måste varit på hösten för jag skulle ju just börja i Pite på framnäs... Jäjä, what ever. Det är ju bara inte särskilt intressant. Som sagt, det är ju alla grå tisdagar däremellan som man också måste komma ihåg och uppskatta varandra.

Idag försökte jag MSN:a lite med min kompis Micke som precis just nu vill bo i Malmö, men jag kan inte på något sätt påstå att det gick särkskilt bra. Anledningen är ett år och två månader och ville ABSOLUT sitta i mammas knä PRECIS just då, och dessutom ville hon trycka på alla roliga knappar. Micke ställde snällt några frågor, men fick bara Neelainspirerade svar så som :

AaaaaiiiiiiiiiiiiiioKJHHHHHHHHHHHHHHHHHHLLLLLLLLLLLL///9999999999999     HJKÖuioöoöu984348u960=)UJLKJ

och liknande. Så jag bestämde mig för att ringa honom och prata istället. Det gick ganska precis lika värdelöst. Dels satt han i nån sorts källare eller nåt och hade apdålig täckning, och dels ville Neela ropa högt medan hon skickade obegripliga MSN-meddelanden. Jag gjorde nåt lite tappert försök att få henne tyst vilket fick till följd att glada rop blev till ilskna gallskrik följda av att hon lyckades ha sönder min Z-knapp på min fina vita dator.
Dumma barn!
och DUMMA mamma som trodde att det var en bra ide att låta barn under 18 år använda en dator. Kommer knappast att upprepas.

Avlsutar kvällen med en bild på min lilla långa och beniga kopis som kan sparkas så vasst och hårt som ingen annan.... Puss på dej!


Vilken härligt värdelös kvalla det var på den här bilden, tagen med min mobilkamera för ett antal år sedan. (läs tre)
Kan inte riktigt komma på var vi var däremot... nån som vet? Kicki, känner du igen dej?

LYCKA

är att hitta en oöppnad dubbeljapp i min handväska på rasten denna sjukt kalla dag!!

suck

sitter på jobbet
har rast
är trött
känner mej inte så uppåt
kort om personal i morse. jag kom först på min avdelning och kom kl 7:30
nån borde varit på plats 6:30...
alla barna kom samtidigt.
Nästan alla barn ville gråta
inga barn hade träffat mej på mer än två veckor
nästa personal kom kl 9
då hade jag 10 barn... själv


i tidags skickade vi hem en personal som var sjuk. då va vi två. 
med 11 barn... som var ett och två år!!!
tisdagkväll var en trött kväl
och en "ont i ryggen kväll" 
Tisdagen var också en kvällsträffkväll. 
Neela lessen när jag skulle fara
inte konstigt, jag hade ju just kommit hem


Det är inte alltid så kul att jobba :( 


laddat in bilder

Här är Lotus i snöovädret. Inte så glad.


Neela med pippilotter - färdig för dagis i måndags. Mycket söt!


har ni lite att göra?

så vill jag bara ge ett litet tips:

http://mysanna.wordpress.com/

en, enligt mej, mycket rolig blogg!

lite att göra mitt i natten...

Vad heter du - Sandra Carolina Valeska (Katiuska)
Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja - Som ovan
Vilka andra namn hade dina föräldrar tänkt ge dig - Fredrik - förutsatt att jag inte var en flicka...
Smeknamn - Sandran... fast det är bara Micke som säger det... och Jocke ibland.
Vilket stjärntecken är du - Vädur
Vilken årgång är du - 79
Vart bor du - Kåge
Hur lång är du - enåfemtinieåenhalv
Hur mycket väger du - Drygt 30 kilo mer än önskvärt...
Bott utomlands - Nä. Tack gode gud! Eller förresten det har jag ju!! I över ett år.... Tur att jag har så bra minne ;)
Flyttat antal gånger - 17 tror jag.. eller 19... Jag är inte så bra på att räkna...
Vart skulle du vilja bo - Här. I mitt hus.
Har du utländska föräldrar - Mjaa.. Min chilemamma kan man förmoda var cilensk. Min Chilepappa gissar jag hej vilt att han var ryss, Min sverigemamma är toksvensk och min sverigepappa är typ etiopier...så... JA det kan man nog säga.
Vad vill du bli när du blir äldre - Sjukt nöjd med mitt liv och allt vad jag åstakommit
Syskon - En Samuel.
Är du Internetberoende - Vissa dagar
Tycker inte om - Spindlar - inte en endaste liten en
Tre saker jag vill ha varje dag - Ett leende från Neela, en kopp the och en känsla av välbefinnande
Önskar jag var bättre på - Att spela gitarr och att göra tråkiga saker (plocka ur diskamaskinen, skura golv, plocka ihop leksaker...)
Har du slagit ner någon - Nej, men jag har försökt, flera gånger!
Har du pussat någon av samma kön - Jepp
Har du varit på strippklubb - Inte vad jag kna minnas....
Vad pluggar/jobbar du med - jag är heltidsmamma och heltidsförskollärare och heltidssambo och heltidsmatte åt mina kissemissar...
När grät du senast - När jag var så sur på Mårten så jag ville att han skulle flytta till månen - minst!
Vad har du på dig en ledig dag hemma - Tshirt och tights
Snusar du - Absolut aldrig och intet!!
Dricker du - Sällan och måttligt. Så sällan att det nästan är aldrig 
Skolkar du - när jag gick i skola - Jajjemen, men bara en gång i högstadiet - och då fick jag kvarsittning :(
Vad gör dig glad - Neela, Ost, Snö, Sex och Cheddarpopcorn
Vad längtar du till - Till min förkylning gett upp och flyttat ut från min kropp och mitt hus
Gör du din egen frukost - Ja, inte är det nån annan som gör den inte!
Vad är din högsta önskan just nu - Att jag Neela och Mårten aldrig mer ska vara sjuka (och ingen annan heller förstoss!) Och världsfred och allt gott till alla...
Har du en bärbar dator - Jaaaa och nu funkar den igen!!!
Är du blyg - Det händer
Vad gör du just nu - Avnjuter ensamheten
Gillar du att slåss - Jajjemen!
Svär du för mycket - nej.
Vad tycker du om dina grannar - Dom är förmodligen dom bästa grannar man kan ha. 
Solar du ofta - Nej. då kan man ju bli svettig!
Vad dricker du helst när du är törstig - Vatten
Har du varit deprimerad - Det tror jag inte.

UTSEENDE
Hårfärg och frisyr - svart med inslag av föredetta rött och nån sorts okammad svans...
Ögonfärg - bruna
Mest nöjd med -  Ögonen
Minst nöjd med -  Mina fläskiga armar, och annat som hänger söder om underläppen...
Skostorlek - 35-36
Glasögon - När jag är sjuk. Annars linser
Har du några piercingar/tatueringar - Nej 
Hur ofta tränar du - typ aldrig.
Använder du string - Sällan nuförtiden då min rumpa inte är vad den borde vara och därför inte bör exploateras för någon eller något då jag inte kan garantera för följderna....

FAVORIT
Film - Så som i himelen, och de flesta Beck och Wallanderfilmerna...
Låt - Just nu; fly with me
Årstid - VInter
Mat/dryck - När jag fått vara ifred i köket brukar det kunna bli riktigt gott!
Djur - Katt och Baloo (grannens hund) Åsså hamster förstoss!
Färg - Har ingen just nu.
Parfym - Amoramor
Ämne i skolan - Allt som innebar att skolan skulle ta slut för dagen inom några minuter...
Sysselsättning - förskollärare och sånt
Godis - sodapops tror jag dom heter, men man får ont i tänderna av dom...

ANTIGEN ELLER
Morgon- eller nattmänniska -  Natt
Sparare eller slösare - Slösa - varför spara - om framtiden vet vi inget
Bio eller promenad - nej tack till båda
Ute- eller hemmakväll - hemma


GILLAR DU ATT
Ge kramar - mja, till somliga
Ge massage - nä, det är ju jobbigt!
Gå promenader i regnet - jajjemen - särskilt med Jocke!
Höra fåglarna sjunga - Ja, även inne på icamaxi

VEM..
Pratade du sist med på telefon - Grannen Marie
Gillar du - Min kompis johanna
Vilka vet mest om dig - Ingen aning. Många vet mycket men alla vet inte samma och ingen vet allt
Kan du prata om allt med - Johanna , tror jag...
Vill du spendera resten av ditt liv med - Mårten

ÖVRIGT
Vilken låt lyssnar du på just nu - Mikas kurrlåt. Kurr, guggel kurr glugg glugg...
Vad är bredvid dig just nu - Mika, snorpapper, en fjärrkontroll
Saker på skrivbordet - fler än jag kan räkna
Vad var det sista du åt - fralla med ost och marmelad
Har du en lavalampa - joo, i källaren
Hur är vädret just nu - Extremt snöstormigt
Vad gjorde du igår kväll - hade BLINGOparty här hemma
Vart skulle du vilja åka - Till Island
Hur tidigt stiger du upp - Olika. Om vi får välja själva blir det runt halv tio
Vad ska du göra ikväll - kvällen är slut sen länge, ska snart sova
Var har du ont - i öronen och i näsan och i bihålorna och på alla andra förkylda ställen
Är du bra på att måla - Det skulle jag inte påstå
Vad heter dina husdjur - Mika och Lotus
Har du körkort - ja. Sedan två veckor efter min artonårsdag. *mallar mej*
Har du några homosexuella vänner - Inga kända
Är du kittlig - Nix
Rädd för insekter -Inte är dom så söta...
Anser du att du är stark - fläckvis
Senaste sjukhusvistelse - Barn med Neela för att prata feberkramp
Vad gör du när du är uttråkad - tycker synd om mej själv och ringer en vän
Bästa känslan - nöjd
Värsta känslan - oro
Senaste sak du sa - mm (till Mårten som sa godnatt)


Antar en utmaningDen sjätte bilden på den sjätte.. blabla bla...

Det här är Micke, Jocke och Mårten. På den tiden då detta begav sig även kallade Randi, Jocke och Mårran. Dom är på en skolgård i Bureå och rekar inför det stora barnsommarlägret som ska ta bureskolan i besittning under ett par sköna dagar i Juni. DÅ förvandlas nämligen tråkig gympasal till ljuvlig dojo fylld av små och lite större jutsukas med mer och mycket fantasktiska instruktörer fårn när och fjärran. Mest fjärran...

Jag blir sjukt nostalgisk...

Vill jutsa igen!

Vill att alla ska flytta tillbaka under en vecka eller nåt och att vi bara ska busa och träna och prata strunt...

Den snöiga dagen

Idag har det snöat. Mer än vanligt. Mer än vanligt på en hel vinter... typ.

Jag övervägde att ställa ner Neela i snön på vår uppfart och fota henne bara för att det skulle se roligt ut, men skulle i bästa fall se toppen av hennes mössa, men kände att min önskan om att ha roligt och neelas önskan om att inte bli misshandlad av sin mamma inte riktigt var förenliga på den punkten... Så jag slängde ut katten istället. Han har ju päls! Hehe. Nu är jag och katten inte kompisar...

Har gjort några bra saker idag. Och några mindre bra saker. Här följer dessa utan inbördes ordning och reda:

Sov till halv tio då Neelis väcker mig med sitt allra soligaste leende.

Åt frukost i godan ro.

Tog på Neela overallen - eller utlyste krigsförklaring, det är samma sak i det här huset...

Pulsade ut till den röda bilen som dagen till ära stod på "soptunneparkeringen" - alltså en bit från huset och lite "invriden"

Tråcklade in barnent i bilstolen.

Backade ut bilen på vägen. Eller, korrektion, backade bilen med full fart rakt in i det som på sommaren är vår häck och på vintern en ganska typisk snöhög. Detta var jag vid sagda tillfälle dock lyckligt ovetande om och trodde i min enfalld att jag bara haft för lite far när jag skulle över plogkanten. Körde fram lite. Tog sats för kung och fosterland och gjorde självklart om samma manöver en gång till. Det är ungefär nu jag inser att med en helt värdelös backspegel (som ramlar ner varje gång man stänger dörren) och en backspegel som  är skymd bakom lillans bilstol så ser man inte riktigt var man kör. Så jag kliver ut i snön för att kolla att jag är på rätt spår. Det är jag inte. Men inte så sjukt långt ifrån heller. Så jag gör ett nytt försök och kör självklart fast. Ishalka under snön och snö upp till dörrarna på bilen och jämmer och elände och nu blir jag riktigt irriterad och är tvungen att hämta spaden. Skottar. Provar igen. Skottar. Lillan är less och börjar skruva på sig. Jag är arg. Hur svårt ska det vara. Det fattas en ynka meter sen är jag ute på gatan!! Men trots att jag samlar all min arga energi och gasar allt vad jag kan så sitter bilen vackert och vägrar skjutsa Neela till dagis. Dumma bil. Dumma snö. Dumma gård. Dumma dagis(!?!)  Dumma allt. Nu skiter jag i allt så känns det bättre. Bestämmer mig för att gå över till grannen och beklaga mej.

Grannen är på väg till stan och vi får lift med henne till dagis!

Spatserar på solbacken med grannen och hittar REIMA overaller billigt, frågan är bara vilken storlek vill Neela ha nästa vinter??

Försöker oss på att köra hem. Nu snöar det så sjukt mycket och zx:en går inte fort men trots det håller vi på att missa att se ploglastbilen (!) som är framför oss, tros att den både har saftblandare och anndra lysen... Snörök.

Plötsligt blir världen vit. Riktigt vit. Vi ser INGENTING! Marie kör så sakta att vi typ står still och när snön lagt sig lite är vi på väg rakt in i ett räcke. Faaaarligt! Man tappar ju helt kollen när allt är vitt och man inte ser ett skit utom snö, snö och snö. Får bilen på banan igen och kommer oss hem.

Sen ska Sandra vara duktig. Ringa Dell och be om en ny strömkabel då vi misstänker att den som hör till datorn är död. Datorn har inte gått starta på 3 veckor. Får prata med en man med mumintrollsdialekt och han låter så snäll när han frågar om jag provat koppla lös batteriet.
Vilket batteri??
Hade du en laptop?
Jaa, men jag tror inte den har nåt batteri , det är ju strömkabeln som...
Om du tittar under datorn så ser du nog ett batteri där...
*Tittar*
Jooo! *förvånat* Det är ju ett batteri där , ett stort!

Och det är ungefär nu som jag inser hur fantastiskt korkad jag nyss har varit och hoppas vid gud att killen i den andra änden av telefonen gör det enda rätta och skrattar tills han storknar och sedan ojjar sig över vilka puckon som köper datorer... Jag börjar tokskratta och försöker förklara att nu fattar jag varför man har ett batteri och hihi och hm... Hur som helst lyckas vi med förenade krafter laga datorn på ett så enkelt sätt att jag nog skulle kunna göra om den här manövern själv nästa gång och han är så rar när han frågar om jag har några mer problem med datorn och jag svarar till hans förvåning att Nej det har jag inte , men passar samtidigt på att förklara att datorn är så bra så - och snygg - och vit...

Senare har jag även lyckats med följande stordåd under dagen: pratat med alltele och kommer att få tillbaka pengar av dom då jag lyckats betala samma räkning flera gånger, pratat med bankOlas telefonsvarare, lagat kyckling och ris till familjen, promenerat efter Mårten och grannens hund (jo, för det är ju inte på något sätt så att jag och Mårten går tillsammans utan det är snarare så att vi går samtidigt...) Försökt skaffa mig ett sälskap till helgens scrapmässa samt Nattat Neelan och nu slutligen BLOGGAT! 

Och snön faller... och imorgon ska Neelis skjutsas till dagis... med bilen som är begravd någonstans under snön...