kameran borta - IGEN

hemkommen från askall men otroligt skön semester - men gissa vem som r försvunnen (övertydlig ledtråd finns att finna i ovanstående rubrik...)

Jag vet att koliktiden satt tydliga och ovälkommna spår i mitt nrminne (bland annat) men herregud - kameran kan man ju inte tappa bort  - och säärkilt inte när den r full av sköna semesterbilder från ett historiskt iskallt skåneland..


Jo, skåne var i sanning den kallaste platsen man kunde vara på under den gångna vecka - och där ville vi va! Dagen som hette Tisdag va vi på skånes djurpark, men det vi kommer att minnas (förutom 3 dagar gamla trillingälgkalvar) är hur Neela var totalt ointresserad av i princip alla djur och stel av köld med blåa läppar småsprang efter Mårten och sa:
-Pappa - mat...Dagen onsdag var tänkt att strosa på valfri skånsk stad och shoppa lite onödigheter, men ack och nej, Då ville det nämligen regna sådana mängder att ingen vettig människa kryper frivilligt ur bilen för att fälla upp okänd tvillingvagn och däri lasta lessen 0-åring och trotsig "vill-gå-själv-2-åring". Så det blev Hanaskog för lite lunch och prat och sedan turistande by bil med endast ett kort stopp i Västerstad för att beskåda kyrkoruin omgiven av får med tillhörande bajs.
...
ja...
det var ju också en lite historia för sig...
...
som avslutades med att Noomi bajsade genom alla sina kläder och fick blöjbytas bak i den lånade kombin alltmedan Mårten (med idog hjälp av Neela) skrubbade den lånade vagnens hjul med våtservetter för att avlägsna tidigare nämnda fårbajs.
Resultatet av detta blev:
Noomi utan kläder i bilstolen - dock med ren blöja - trots detta synnerligen missnöjd allt medan vi (med GPS:ens hjälp) körde vilse i hjärtat av skåne - till att börja med i jakt på sevärdheter men senare i jakt på vägen till Kerstin och Håkan och ett dukat middagsbord.
Vagnen - betydligt mindre fårbajsig om hjulen - men
Neela ytterst kladdig på alla möjliga ställen - framförallt stövlar och händer och jackrmar och byxben och... så vidare. Alltså storasyster skorlös, jacklös och byxlös i bilen.
Sandra: Något mindre entusiastisk över "köra runt och titta på skåne" - särskilt nr dimman överföll oss och vi kunde passera allehanda sevärdheter på tre meters avstånd utan att ha en aning om att de var där...
Mårten; tyst.

Nä. Tisdan var inte den bästa dan.

Men överlag är vi kanonnljda med vår semester och nu planerar vi för tusen nya projekt och artontusen gamla... ungefär. Projekt 1 r att måla huset och i detta ingår bland annat att komma överens om vilken frg huset vill vara. Det är den spnnande delen. Sedan känner jag på mej att den delen kommer att efterförljas av en rad något mindre spännande delar och somliga av dessa kommer dessutom att inträffa vid ett flertal tillfällen.

sopa vägg. skrapa vägg. skrapa vägg tills man kräks. skrapa lite till. Måla. måla. måla.åsså ett varv till!! klttra upp och ner för stege. kanske en miljon gånger. Rmala ner från stge. Mårten noll och sndra säkert tre gånger... Träfffa på spindel medan jag står på stege- utgång av denna dejt mycket oviss. Jag har kalkylerat lite på möjliga avslut på en sådan situation men inte kommit fram till vilken som är den troligaste - dock r jag helt överens med mej själv vilken som är den bästa: SPINDELN DÖR EN PLÅGSAM OCH EXTREMT SNABB DÖD och tar helst med sig hela tjocka släkten  när den ändå håller på. Känner på mej att ovanstående är något mindre troligt. Tyvärr förefaller det mera sannolikt att:
Sandra får panik.
Skvätter med penseln åt alla håll.
Skriker åt spindeln att den ska dö (vilket spindeln skiter i)
Mårten skriker åt sandra att det bara ska vara husfärg på huste och inte på fönstren.
Sandra tror att hon ska dö för Spindeln anar nu oråd och blåser upp sig till enorma propotioner och SKRÄMS!!!
Sandra klarar inte av att döda spindeln utan ramlar ner från stegen istället.
Sandra får ont och spindelan skrattar sitt allra hånfullaste skratt.
Sandra vs. Spindeln 0-1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback