Kvällen

Ikväll har jag haft några tjejer här och vi har sminkat oss allt vad vi orkat. En trevlig kvinna vid namn Monica har varit här och visat upp Mary Kay-smink. Gissa om vi haft kul! När man får en hel godispåse med färger att frossa i så vad gör man? Jo, man har ju två ögon , så man målar ögonen olika, allt öfr att få använda så mycket som möjligt av grejjerna.Rooooligt!!!

Har även varit på bröllop. Så här kommer ett litet brudpar ;)

Anette - om du inte är nöjd med att dom här bilderna ligger ute -  Skicka mej några andra ; )

Vänner +Cykel + böcker = bra dag

Nu har vi cyklat!

Härligt :)

Neela sitter finfint i barnsadeln på cykeln nu när Måretn med hjälp av våran Mattiasgranne fixat lite med den. Den lutar lite mer bakåt så hon kan vila huvet ifall hon skulle somna. Vi cyklade till Ersmark och tebax och det ar nog en aldeles lagom första sväng (eller egentligen andra sväng  - vi va en sväng i somras också men den va så kort så den inte märktes ;)

Annars har vi inte gjort mycket för världsfreden den här dagen. Softat, lekt med min kompis Linda, dammsugat och... skickat en bok med posten. För jag är med i något roligt! Ett pocketutbyte. Det går ut på att jag skikar iväg en av mina lästa pocketböcker till en person och får trettiosex av några andra personer som jag inte vet vilka de är. Mest troligt såna jag inte känner. Principen är densamma som kedjebrev, men förhoppningsvis utan bruten kedja. Ser fram emot när folk vill skicka böcker till mej :)

Läser Liza Marklunds Paradiset just nu och den är helt okej, fast det känns som att den inte riktigt har kommit igång ännu. Tar mej kanske tid att läsa lite till ikväll får se om den tar sig.


Sandra 00:10

Svara med ett ord... om du kan...

1. Var är din mobiltelefon? Olika...
2. Var är din (o-)äkta hälft? Sängen
3. Ditt hår? okammat
4. Din mamma? Ovärdelig
5. Din pappa? Egen
6. Det bästa du vet? Frid
7. Din dröm inatt? Skum
8. Din dröm/ditt mål? Nöjd
9. Rummet du är i? Vardagsrummet
10. Din hobby? Pyssel
11. Din skräck? Ensam
12. Var vill du vara om 6 år? Hemma
13. Var var du igår kväll? Hemma
14. Vad du inte är? Orolig
15. En sak du önskar dig? Pysselrum
16. Var du växte upp? Ursviken
19. Det sista du gjorde? Tittade
20. Dina kläder? Mys!
21. Din TV? Ointressant
22. Ditt/dina husdjur? Kissemissar!
23. Din dator? VIT!
24. Ditt humör? Märkbart
25. Saknar någon? Jocke
26. Din bil? Volvo
27. Något du inte har på dig? Kofta
28. Favoritaffär? Panduro
29. Din sommar? Okej
30. Älskar någon? Flera
31. Favoritfärg? Röd
32. När skrattade du senast?  Igår
33. När grät du senast? Förra veckan

byske badhus

I kväll har vi varit och badhusbadat med Neela för första gången. Det gick hur bra som helst och vi blev toktrötta allihop! Neela sov före tio vilket måste vara något av en rekordtid för henne och jag och mårten är sådär härligt trötta som man bara blir av bad.

Har varit motionärlig idag. Förkylningen börjar ge med sig och Viktor och Erika drog med oss på en härlig promenad mitt på dan idag. Visåg tranor. Inte en och inte två utan jättemånga!! Dom flög omkring och övade plogformationer och jag tror att dom förbereede sig för den stora flytten.

Slits nu mellan två saker som jag vill göra. Ska på ettårskalas på söndag och vill pyssla ett kort till lilla Vidar, men är makalöst trött och skulle också kunna tänka mej att lägga mej och läsa i min bok... hm... Jag tror att sängen och boken vinner ikväll.... kändes jobbigt att ta fram allt pyssel när jag ändå inte kommer att orka sitta så länge.

scrap för föräldralediga och träningsfunderingar

Idag har jag gjort något roligt! Jag har anmält mej till en scrapkurs för föräldralediga. Man ska ha med sig bäbis och barnvagn ;) Hihi, jag undrar hur det är tänkt, om vi ska försöka sköta om varandras barn eller... Hur som ska det bli jätteroligt! 6 tillfällen , 3 timmar per gång. Jag måste ju kunna få ihop något fint på den tiden tycker jag. Jag ska ta med mig min granne så jag behöver inte ens fara själv. Hipp och hurra! Om jag känner mig riktigt morig kanske jag lägger upp något här på bloggen.

Annars har dagen bjudit en sväng på stan med min lilla kompis Linda. Alltid lika trivsamt att sälskapa med henne. Om jag har riktigt tur imorgon så kommer hon hit och nattfikar med mej - det hade varit mysigt. Jag shoppade förstoss lite idag me.... två kjolar till lillan, en för 20 kr och en för 30 samt jeans och body för 100, det var nån sorts paketpris. Jag tror att jag lyckades handla "killkläder" till henne igen, men pojkjeansen va ju mycke snyggare, och med en rosa tröja till så kanske folk fattar att hon är en tjej. Vissa har haft lite problem med det och inte alltför sällan blir hon kallad pojke. Inte så roligt tycker jag, så nu frossar jag i rosa och gulligt men uppenbarligen med blandat resultat för een av de dagar när hon hade jeans med rosa detaljer OCH en rosa body blev hon kallad kille... Jaja, somliga kanske skulle skaffa glasögon eller läsa in sig på  färgkoderna som gäller för bäbisar.

På tal om bäbisar (som det ofta blir tal om i den här bloggen numera) så är Neela ingen bäbis längre. 10 kg tung, snart 9 månader kan hon nästan krypa, säga mamma, pappa, Lotus, kisse och ordvits (ja, det var nog bara en lyckträff), och göra grymma sladdar med gåstolen här i vardagsrummet. Hon har även växt ur sin lilla bilstol och vi har fått skaffa henne en större.

Har träningsfunderingar. Vill göra nåt denna terminen. Vill ju självklart egentligen jutsa, men är mycket tveksam om kroppen håller. Alternativen är typ

Styrketräning -dyrt, lagom kul och tar inte så mkt tid

Simning - bra och snällt mot kroppen MEN dyrt, äckligt och fruktansvärt tråkigt.

Vattengympa töntighetsfaktor 100, men mycket bra för mej (jag är ju ganska töntig) men även det ÄCKLIGT!!!

Jujutsu - roligast på jorden, förhållandevis billigt, inspirerande, nyttigt, men det finns en risk att jag sliter sönder mig och inte kommer att kunna komma tillbaka på mattan nånsin igen om jag börjar för tidigt.... unddra om imorgon är för tidigt...

Promenader som så småningom kan bli joggingtur - Gratis! Lätt att få med sig kompisar, kan reda ut världsproblemen samtidigt som man tränar, Neela kan följa med, men inte så kul... alls. Svårt att få nån sorts tempo och lätt att man faller för fikafrestelsen efteråt....

Cykla - Gratis. Man får se mycket. Neela kan följa med. Lät att kombinera med andra träningsalternativ och andra ärenden ;) Funkar dåligt på vintern... Kan vara lite kallt.... Jag har oskön cykelsadel :(

Så, vilket ska det bli??

Mitt i natten

Har en ny vana. Ser sex and the city mitt i natten. Just ikväll vill Mirandas lilla Brady bara skrika och jag kan inte låta bli att minnas hur det var när Neela var lite och inte ville sluta skrika.Tänk att vi alla överlevde. Så nu njuter jag av varje minut av nöjd Neela.

I övrigt är livet lugnt. Hockeyhelvetet är igång igen och jag tänker hata Skellefteå AIK allt vad jag kan för vad de gör med min Mårten ... eller min och min, Min Mårten när det inte är nån sorts töntig match som är såååå viktig. Och den spelaren hit och den spelaren dit. För mej är det helt oförståeligt hur man kan prioritera en  sporthändelse som man inte ens är med och skapar framför tid med sin snart nio månader gamla dotter - när man dessutom är på jobbet hela dagarna och inte får träffa henne då. Lägg till detta att det här intresset är snordyrt och inte gagnar nån utom Mårten - det är ju inte som att det skulle va publiklöst om han inte vore där... Jag vet att jag i den här frågan är trångsynt, bitchig och totalt oresonlig, men det tänker jag vara ända till någon på ett vettigt sätt kan förklara för mej hur hockey på något sätt kan vara en viktig del av livet.

Men som sagt, annars allt lugnt.

Tänder

Jag har massor av tänder. Dom märks inte så mycket. Neela har två tänder. Dom märks hela tiden. Tänkte räkna upp några tillfällen när dom märks lite extra:

1. Neela tycker om att smaka på saker. Hör till åldern, men Neela har ingen aning om att hon nu invaderats av två små risgryn som medför att när hon vill smaka på sin mammas haka och näsa också lyckas bita mej - varje gång! Det gör skitont! Hon är som en liten valp!!

2. Vaknar en aldeles vanlig morgon. Men allt är inte vanligt. Neela har feber. Men hon är inte sjuk. Däremot har tand nummer två förorsakat en förhöjd kroppstemperatur , vilket i sin tur medför en förhöjd temperatur under mitt täcke.  PUH!

3.  Gnäll! Mamma, jag ser inte dej! Gnäll! Pappa bär mej! Gnäll! Jag vill nåt (men vet inte vad)! Gnäll! Jag är extremt lättstött! Gnäll! Jag vill INTE.... nåt som nån annan vill.... Och allt tack vara lilla tand nummer två.

4. Titta! Jag har förvandlats till ett malligt monster vars enda önskan är att få visa upp att min dotter nu inte bara har en tand utan TVÅ!  Och jaa, hon är jättesöt!