Inget

har hänt här.

Jo, igår var Johanna, Martin, Vilja och Vidar förbi här. Åsså åt vi lite tårta för Johanna blev ännu fler år igår. Igår var också dagen när jag var ute i dagsljus för första gången på Mycket länge. Helt underbart. Neela valde nämligen att både somna i vettig tid och somna om efter hon mitt.i-natten-ätit, viket resulterade i att vi firade med fläskifilé och potatisgratäng till middag!! Gott!

Men i natt var vi tillbaka i gamla mönster :(  Sov till halv fem, vaken till tio - halv elva, sovit hela dagen...  Blää... Men jag har ett nytt trick till natten som kommer nu... Så kanske, kanske blir morgondagen en bra dag.

Imorgon har vi stora planer. På förmiddagen ska jag och Johanna med tillhörande barn åka och gosa med Thereses kattungar och prata strunt i Bodan och sen ska jag möta Mårten på stan och vi ska göra av med pengar! Kanske kanske ska jag köpa mej en bärbar dator. Jag kan inte riktigt motivera varför jag egentligen behöver en, med mer än att jag vill ha, men den motiveringen får räcka den här gången. Självklart finns det tusen saker jag hellre skulle behövt lägga pengarna på, men det tänker jag högaktningsfullt skita i och köpa något onödigt istället! Som en dator... Ett krav har jag dock: Den måste vara vit. Det är fint.

rutiner?

Neela vill inte sova. Fortfarande. Fast inatt gjorde vi ett litet framsteg och sov fyra timmar mellan halv ett och halv fem! Ljuveligt. Hon somnade tillcohmedi vagnen så jag fick hela min sida av sängen för mig själv!! Men när klockan var halv fem var det färdigsovet och då ville vi tydligen vara vakna till närmare halv elva... Då var jag så trött så jag mådde illa... Sov till halv tre och nu är det mörk ute och jag får inget gjort idag heller...

Nån som har nåt tips för att lyckas införa nån sorts rutiner med det här med sovningen? Hur tidigt kan man börja med sånt? Hon fyller 6 veckor idag, och visst går det att jag sover samtidigt som henne, men jag får ju inget liv! Det är ingen som vill vara med mej på natten :(  

Iallafall har mina kompisar fått sitt hus i frostkåge idag så vi ska nog förbi där och kolla lite. Nåt måste man ju hitta på så man inte blir galen.


Bröst

är uppenbarligen det magiska ordet för att får besökstatistiken att explodera på bloggen! 


Inatt har Mårten sovit.

Inatt har kissemissarna varit ute och kissemissesaker.

Inatt har kissemissarna kommit in och gjort kissemissesaker (läs kurat ihop sig och sovit på ställen där som egentligen inte får vara, Mika i min garderob och lotus i barnvagnen)

Inatt har Sandra drömt intensiva drömmar om den där sängen som är min, med svala randiga lakan, en mjuk kudde och att få somna med lilla Neela på minikudden aldeles bredvid...

Inatt har Sandra varit vaken HELA NATTEN för andra natten i rad.

Idag ska Sandra sova.

Att göra

Idag har jag en jättelång att göra lista.

Ringa försäkringskassan
Ringa en särskild präst
Bära upp följande saker på vinden: Tapeter, gåstol, Barnmatstol, julgran
Handla overall till Neela
Handla fleeceväst till mej
Tvätta
Julpynt - bort!
Vattna blommor
Nya byxor till Mårten
Sortera och städa min garderob
Boka tid på banken
Hämta ut pengar

Förmodligen kommer jag att skita i den och fara å hälsa på Jenny istället!
Ha!
(Där fick du, du långa lista av måsten och borden...)
 
Igår skulle jag å lillan till stan tyckte jag. I min amningskorkade hjärna var det helt logiskt att vi kunde ta bussen ner till stan för att sedan åka med Mårten hem. Denna plan var hållbar i flera timmar, ungefär till aldeles innan vi skulle fara, då jag kom på att det är svårt att åka bil med Mårten, om man heter Neela, när ens lilla bilstol är kvar hemma och man själv är på stan!

Ah, tänker Neelas skitsmarta mamma, då tar vi bilen då! Men... Bilen som rymmer en vagn är ju... med Neelas pappa på Alimak. Men herregud! Det var nog inte meningen att vi skulle till stan, eller? Men finns en vilja finns en väg. Ringer Mårten som får komma hem och sen for hela lilla familjen på stan.

Sådärja, så fick jag som jag ville ändå!

moahaha

Stuprörsjeansen sitter finfint!!

Ha!
Jag är en smalis! (eller det var nu årets överdrift, men jag kan ha mina vanliga jeans utan större bekymmer)

Konstig känsla det här. Jag gör inget annat än äter och blir äten på och kilona smyger iväg bortbortbort... Kom inte tillbaka - snälla!

Mina bröst

och jag hade en överenskommelse. Den hette: Aldrig mera mjölkstockning. Antingen har mina bröst dåligt minne eller så skiter dom bara i att jag dör ontdöden, för nu har mjölkgångarna valt att slamma igen... igen - helt utan min tillåtelse!
 AAAAAAAAJ!
Så nu är amningen allt annat än en mysig stund (igen) utan snarare en gråtig stund när jag måste tvinga min kropp till sånt som den inte vill. Nää. Mjölkstockning är verkligen ingen upplevelse som man behöver och vill ha.


Klockan är halv ett och jag har bevittnat ett antal kräkattacker redan. Neela har ett effektivt sätt att hinna använda alla sina små kläder - på samma dag. Jaa, man får se det som att vi blir väldigt duktiga på att ta av och på små bodysar...

Neela har även hunnit prova att vara vaken en hel natt för första gången. Gissa vad Neelas mamma tyckte om det:

1.Jättemysigt och spännande (det går ju så mycket bra på TV mitt i natten)

2.Helt okej, det är intressant att försöka att inte väcka Mårten som ska upp å jobba och behöver sin nattsömn

3. Inte alls spännande, det går inte ett skit på TV och man håller på å somna ifrån sitt barn hela tiden!

Bra gissat! Alternativ 3 är närmast sanningen och jag älskar min dotter för att hon valde att inte göra om den bedriften inatt utan sov sött och bara vaknade en gång på hela natten!!

Vinter

Idag är vi i Fällfors. Här är det vinter. Snön yr och det känns ganska kallt. Men mysigt är det. Iallafall att vara inne. Gunnel och Kenneth eldar och det är 26 grader i köket. Skönt! Neela myser vid brasan och tittar på granen.

Idag har jag lämnat bort Neela för första gången. Det var lite läskigt, fast jag måste ändå säga att det gick bättre än förväntat. Trodde att jag skulle vara mer orolig. I nästan två timmar var Neela hos sin faromor utan mej. Hon sov hela tiden till farmors stora besvikelse. Hur kul är det att ta hand om sitt barnbarn när hon bara sover?

På tal om sover, natten som gick var en sådan natt när jag och min dotter INTE var överens om vad vi skulle syssla med. Neela vill vara vaken och äta, gråta, ha ont i magen och vara söt. Jag ville sova. Utgången blev att vi var vakna till framemot fyra och somnade sedan utmattade i soffan. Vaknade strax före halv åtta av att vi båda var hungriga. Jaa, det är livet nu det. Äta, sova, äta, äta, sova... typ.

Sjöng på begravning idag. Det gick över förväntan. Känner mej nöjd. Hade dessutom turen att få komp till min sång så jag slapp spela själv. Ibland har man tur!

Nu bjuder svärmor på bullar! Hurra! Jag kommer!

Borta!

Det har försvunnit!

En del av mej är borta...

Har ingen aning om hur det gick till men jag kan inte hitta dom någonstans - ens om jag letar!

Råkade ställa mej på vågen aldeles nyss och den berättade att det nu finns fem kilo mindre av mej än vad det fanns när Neela beslutade sig för att flytta in hos mej.

Mycket trevlig biverkning av pissig graviditet! (Det kan också vara så att alla mina muskler flyttade ut ungefär samtidigt som Neela flyttade in... men det tänker jag inte låtsas om)

Hurra Hurra!

Nu ska det firas när Mårten kommer hem... Pizza idag kanske ?!? Hehe


Mjaou misse mjaou!

Igår var vi (jag å lillan) i Bodan. Börjar bli något av en trend det här. Mårten går på hockey och jag och Neela åker till Bodan. Therese fyller år idag så hon fick paket och jag fick fika och gos med dom tre kissemissebarnen! Gissa hur söta dom var! Eller ni behöver inte gissa, jag kan visa!

   
Fler kattungebilder på
http://theresebodan.blogg.se

Jag gillar att bo i vårat hus och jag gillar att det ligger i Kåge, men jag kan inte låta bli att tycka att en av dom bättre sakerna med att åka till Bodan är den underbara vintervägen dit. Det är något särskilt med smala vintervägar, mörker och snö på träden. Det ger en skön magkänsla. Skulle gärna ha en liknande väg hem till vårat hus...

Idag skulle det ha varit den stora besöksdagen här på Villagatan, men plötsligt kom Linda (som skulle kommit hit i eftermiddag) på att hon skulle till stockholm idag, det hade hon liksom... glömt... Ja, så kan det ju vara! Men hon lovade att komma till veckan istället så hon är förlåten! Idag på dan är det meningen att Jenny och hennes nya bil ska hälsa på oss, men igår var hennes lilla Kevin inte riktigt kry så vi får se om hon kommer.

Annars tänker jag fylla den här dagen med att städa bort julpynt, gå till banken och kanske tjuvgå in på 5 RUM och göra av med lite av pengarna som jag ska hämta ut på banken. Men det tänker jag inte berätta för Mårten - förrän efteråt...

För alla som eventuellt undrar varför inte bloggen numera är överfull av bilder på våran dotter så kan jag meddela att jag och Mårten ännu inte komit fram till vad vi egentligen har för åsikt om att lägga ut bilder på vårt barn på nätet. Bloggen kommer således att vara Neela-fri tills vi bestämt hur vi vill göra. Tråkigt men... 

sovit!

I går kväll ville Neela äta sitt sista mål klockan 23:00 och sedan valde hon att sova natt... till klockan 06:30!
Helt otroligt! Så nu är vi pigga och glada!

Nu sover hon gott i babysittern. Jag tror att jag ska ta mitt lilla pyre och lägga mej igen... bara för att jag kan!

Mer sömn åt folket!

MORR!!!

Hade just  skrvit klart dagen blogginlägg om min bodanfärd, söta kattungar, theas blogg och Neelas fina present som hon fick av familjen Lindberg och plötsligt är allt borta!!!

I ilska tänker jag nu skita i att försöka göra om tilltaget och istället gå och fika med mårten.

Imorgon ska vi i allafall till Piteå och jag ska förvandla pengar till roliga saker! Så det så.


sovtider...

Nu har vi börjat landa ordentligt här hemma och livet med lillan känns något mer vanligt och omän vi inte kan kalla något för vardag ännu så har vi iallafall något mindre kaos än det var de första dagarna hemma.

Neela är nu tre veckor och fyra dagar och vi tycker bara mer om henne för varje dag. Hon är helt sjukt söt och kan göra roliga grimarser och roliga ljud... och mindre roliga ljud... Ett av de mindre roliga ljuden är "Hungrig"-ljudet, 04:30... följt av "jag är pigg och vaken och tänker inte sova något mer" - ljudet...  vilket resulterar i  Sandra får vara vaken från halv fem på morgonen till närmare nio... för att sedan beskåda den underbara dotterns skönhetssömn... resten av dagen... självklart extra djupt och gott från sex på kvällen till halv tolv...

Man kan utan att överdriva konstatera att jag och Neela har lite olika uppfattning om när på dygnet man ska sova och när på dygnet man ska vara vaken och rolig. Jag uppskattar tillexempel att sova mellan halv fem och iallafall sju/halv åtta på morgonen... Neela tycker att det är en ljuvlig tid att vara vaken och glad på. Hon är även av åsikten att eftermiddag/väll är en bra tid att sova natt, vilket får till följd att alla våra vänner och släktingar bara får träffa en sovande flicka och spenderar en stor del av tiden med att försöka få henne att vakna så de får se hennes ögon. Jag försöker glatt bjuda hit dem vid halv fem på morgonen, men det är ingen som vill hälsa på oss då... Och jag måste säga att jag förstår dem...

Men förutom delade meningar när det kommer tillsovtider så är vår dotter alltigenom underbar och perfekt!


Har sedan Neelas ankomst till världen fått omvärdera ett antal saker som jag tidigare hade en bestämd uppfattning om. Tänker nämna några.

Ordet AJ.
Detta lilla ord har nämligen fått en helt ny betydelse och jag ångrar att jag slitit på det ordet i meningslösa sammanhang tidigare. Nu vet jag vad jag ska ha ha det ordet till... Att föda barn gör ont. Då måste man säga AJ. Högt. Och ganska många gånger... så många att man till slut blir less på sej själv och bestämmer sig för att variera sig lite... så då sa jag ONT istället... Undra om någon (läs barnmorska/ undersköterska /Mårten) uppskattade min variationsrikedom...

Ordet LYX
Lyx är när varken jag Mårten eller Neela är sjuka. Lyx är när lillan somnar direkt hon har ätit mitt i natten. Lyx är när jag får tio minuter att duscha i lugn och ro. Lyx är att kunna sitta vid datorn en halvtimme utan att bli störd... och inget av dom sakerna var ens i närheten av att hamna på min "lyxlista" före Neela flyttade in i vårat hus och vårat liv...

Ordet UTVILAD
Att få sova fyra timmar i sträck! Tänk! Man blir som en ny människa efter ett sånt långsov!

Begreppet GÅ PÅ STAN
Var finns det hiss? Kommer jag igenom där med vagnen? Hinner jag kolla på det där innan hon vaknar? Kan jag verkligen sitta här, mitt bland alla dom här människorna, och amma? Hur kan det komma sig att jag har en lång handlingslista med mej till stan men lik förbaskat kommer hem med något  (klädesplagg)  till Neela... som inte stod på listan... och allt som stod på listan är kvar i affärer på stan...

Jaa... jag kan konstatera att världen inte är densamma sen du kom, men jag skulle inte för något på jorden vilja ha den på något annat sätt!