SKOLAVSLUTNING!

I måndags blev jag färdig med skolarbetet som jag slitit med under hösten. alltså det som skulle varit klart våren 2004... Jag vet , det är skrämmande länge sedan.

Våren 2004 var den våren jag skulle lämna in en portfolio med uppgifter om kommunikation och konflikthantering... Våren 2004 var också den våren jag och Måretn inte kunde varken kommunicera eller konflikthntera och varje försök till kommunikation skulle behövt en medlare eller något sorts vapen. Mycket blev sagt, men inget blev hört och trots det blev minst två hjärtan ledsna.

Om någon då berättat för mig att jag lagom till advent 2008 skulle fira min och Mårtens gemensamma dotters ettårsdag, i vårt gemensamma hus och med en examensbevis på ingående... jaa... jag vet inte vad jag skulle gjort, men jag tror att jag skulle tvivlat på sanningshalten i det påståendet... Men se som det blev. Så himla tur att man inte kan se framtiden för det är ju genom att leva i nutiden och lära av dåtiden som framtiden har en chans...

magsjukt

Sjukt sjukare sjukast
 
Vi (jag och Mårten) har haft magsukerace här i huset. Mårten vann antalet kräkningstillfällen och jag vann antalet utdrivningsvägar....

Ska inte trötta ut er med detaljer men jag kan konstatera följande :

Magsjuka är så in till döden äckligt så att det borde förbjudas!

Få ALDRIG magsjuka samtidigt - om ni är föräldrar till ett barn , friskt eller sjukt. I detta fallet friskt och piggt och mycket irriterat över mamma och pappas totala inkompetens på lekområdet under rådande sjukdomsperiod.

Blåbärssoppa är inte längre gott. Det är otäckt!

En Farmor och en Ängel är samma sak, när farmor anländer för att ta hand om det friska barnet när föräldrarna kräker i kapp och är så trötta och illamående att dom inte vet vad dom heter.

Idag tackar vi Gud och bacillerna och lillans immunförsvar för att Neela än så länge sluppit prova på denna vidrighet.

trött

Man vet att man är trött när man i sista stund hinner hejda handen från att klämma ut tandkräm i linskopparna som skulle fyllas med linsvätska och inget annat...

Dagen - delvis i bild!

Idag var  det meningen att vi skulle få besk av Johanna och THeo, men dom blev hemma, och jag började grejja och tänkte göra en sockerkaka. Smälte smöret på spisen , men så blev Neela akut hungrig och direkt efter det akuttrött ,så smöret stod där det stod och på bänken stod alla baktillbehören...

Jag gjorde lillan iordning för att lägga ut henne på inglasningen , men kom på att jag hde vagnen i bilen . Ute var det ASkallt - trodde jag - så jag klädde på mej allt jag tycktes behöva och gick ut med barn och bilnyckel. Ute var de rätt skönt så jag tänkte att jag kunde ju gå en sväng... Plockade ut vagnen och gick över till grannen som inte var hemma och således inte vill förja oss på prommenad.

Bestämde mej för att söva Neela gåendes, nu när jag änså var klädd och fint väder va de ju ändå... När jag kommit en bit ringde Johanna och sa att dom inte skulle komma och det är ungefär nu jag får för mej att vi ska gå till frostkåge. Eller jag ska gå och Neela ska åka. Just då kändes det som en bra idé...

Så Idag blev det en riktig friskusdag. Neelis sov i vagnen nästan hela tiden. Hon var lite arg på Solen för den ville lysa starkt i hennes ögon.


När vi kommit halvvägs kommer jag på att bilnycklarna sitter kvar i bilen... RInger en snäll granne som går och plockar in dom... Sen kommer jag på att jag har smör på spisen... Men minns också tydligt att jag stängt av plattan. Tur!
Går lite till. Kommer plöötsligt ihåg att det sista Mårten sagt innan han for till jobbet va : Du måste elda idag....
Jag har inte gjort nån endaste liten eld...

Men det är lika bra att kanlla vidare. Liksom inte lönt att ge upp när jag är över halvvägs liksom... Kommer att tänka på katter... OJ! Mika är instängd i källaren, med kattlåda - ingen fara... Lotus ligger i Neelas säng... Utan kattlåda... och utan möjlighet att ta sig till låda eller ut... Inte bra ...

Efter jag kommit till frostkågekiosken är jag less på att gå, har skoskav och tycker att det här lätt hamnar i kategorin "En av mina sämsta ideér .. Nånsin! "  Känns inte bättre av att jag vet att jag måste ta en buss hem typ det första jag gör när jag kommit fram av ovan nämnda orsaker... Morr! Sista biten upp till Johanna är en uppförsbakce som inte är av denna världen. Pus och stön och ont i fötterna :( Hungrig är jag också.

Väl framme konstaterar vi att det inte går några bussar från frostkåge till stan  - iallafall inte såna som stannar utanför Johanna och Martins hus... Så jag lånar skor utan skav och knallar ner till kiosken för att ta en buss därifrån. BUssen kommer.... UPPIFRÅN BERGET DÄR JAG NYSS VAR!!! Gaaaaah!!!


När vi kom hem trillade lillan på hallgolvet med tutte och allt!
Blod och tårar och snor i en salig blandning. Puh och ush!


Kände att jag efter denna inte alls så perfekta dag var tvungen att baka lite så det blev sockerkaka med o´boy och PEPPARKAKOR!!

Mårten och Neela sov sött i sängen och jag lyssnade på julmusik och fixade små pepparkakehundar, tuppar, fötter, kaniner, elefanter och båtar... bland annat... Den som kommer hit får smaka :)

Senare på kvällen kom Anette och hälsade på. Hon hade sin sminklåda med och lämnade små spår i mitt ansikte! Roooligt!!Nu ska jag ta en välförtjänt låång natt .. eller iallafall ska jag sova till min underbara dotter tycker att jag ska stiga upp ...

Ingen rubrik

kan inte sätt nån rubrik på det här inlägget , för jag har ingen aning om vad det ska handla om.

Imorgon är det mådag och jag tänker lämna lillan hos mamma i Ursviken och fara till Skeria och kanske och förhoppningsvis bli klar med mitt skolarbete. Jag har två uppgifter och en hemtentafråga kvar om jag fattat allting rätt, och det är ju faktiskt så att jag kan se slutet på detta nu. Jag hade satt som mål att vara klar med skolan innan December och jag har alla intentionenr att lyckas med det.

En annan sak som jag inte ens sett början på är en ordentlig uppstädning av den här kroppen jag springer omkring med. Jag började ju shysst med att köpa fina kläder till den i ... fredags... men jag har för avsikt att inte nöja mig med att handla nya kläder för att de gamla inte längre rymms på mej, utan tänker ge mig själv en ärlig chans att komma i de kläder jag redan har... och ännu hellre växa ur dom me´, fast på det där braiga sättet (Alltså det som betyder att kläderna är större än mej och inte tvärt om).

Det här med vikt och viktens viktighet är verkligen svårt. Man kan va så himla peppad  - och det kan kännas så viktigt - i en vecka, och sen helt plötsligt får man för sig att det nog inte var så viktigt ändå , åsså går man upp 2 kg, bara för att en månad senare försöka bryta sig in i Mårtens vapenskåp för att försöka skjuta sig för att man känner sig så fruktansvärt valrossig och ful och fet på alla sätt och vis.

Träffade en god vän i fredags. Det va riktigt länge sen vi sågs och pratade och han sa iallafall:
Du har tre alternativ.
1 Strunta i det
2 gör nåt åt det
3... (men ... så fånigt... nu minns jag inte vad det tredje var! )

Aja. Just nu väljer jag iallafall att göra nåt åt det. Så nu har jag i princip slutat fika på kvällen. Äter nästan alltid gröt till frukost och tänker försöka att äta lite lagom mycke istället för massor mycke. Det är förövrigt inte bara av godo att jag nu blivit en liten stjärna på att laga mat, för god mat är svårare att säga nej till...

Man kan sammanfatta det så at det här inlägget borde hetat " viktigheter, mat och examensbeviskänningar" Eller nåt...

fredag

Idag har jag gjort trevligheter.

Åkte buss till stan. Busschauffören var jättetrevlig. Jag hade kommit ihåg mitt busskort, kom i god tid till busshållplatsen och bussen hade Knyta-fast-barnvagnen-snören.

Mat på statt med Jenny. Neela åt fiskgratäng och jag fick portertek och en helt underbar svampsås...

Shoppat på Cubus, blev en klänning och leggins - bjud mej på fest - nu har jag kläder för det!

Shoppat på indiska - en kjol och leggins...

Träffat Stellan (!!!) Det var kanske hundra år sen vi fick prata ordentligt sist. Neelis hade just somnat i vagnen så vi gick och satte oss på fik.

Träffat min moster och morbror och Neela inventerade deras verktygslåda...

Ätit middag med Mårten på stan

Köpte en mjuk boll med piggar till Neela, hon tyckte så mycket om den att vi var tvugna att slita loss prislappen medan hon höll bollen... vi fick liksom inte ta den...

Kom hem. Skönt!

Under hela dagen har min dotter varit ett undreverk av snällhet och lättsamhet. Inte ett pip på hela dan vi var på stan, bara glad och söt. Hon är fantastisk!

torsdag

idag har jag bara gjort Neelasaker.
Promenad, kattgos, Hundbesök, biblioteksbesök, gunga, hon har haft besök av sina kompisar Vilja och Vidar (och jag har hunnit prata lite med Johanna) mer kisse gos som blev till kissemos...
Aa, typ bara Neelagrejjer.
Imorgon ska vi på stan har jag tänkt.
 Då blir det mest Sandragrejjer.
Skönt för mej, trist för henne!
Men så är livet. Ibland är det kul och iblande är det .... astråkigt.  

Kicki, jobbar du imorrn?

KÖR - den som hör dör...

Idag var dagen när jag skulle uppta min karriär som körsångare.
Idag var tydligvis också dagen när jag skulle inse hur fruktansvärt dålig röstkondition jag är i , hur jag inte alls längre kan ta en stämma "på känn", hur min förmåga att sjuna tooner norr om a är totalt bortblåst och hur fruktansvärt fel jag sjunger nuförtiden.
Kvittot på det sistnämnda fick jag när jag kom hem och mårten inte hörde vad jag sa för jag var så hes.

Nä .
Fy och skäms, nu blir det sångövning här för hela slanten.
Jag står inte ut med att höra mig själv i så dåligt skick igen .
Helst nånsin!
(Fast det vet jag att det kommer att hända, för sång är som allt annat, det bara försvinner om man inte underhåller det...)

Men den... vad det nu blir öfr datum , iallafall sista lördagen denna månaden ska det sjungas i kyrka och till dess ska jag väl åtminstone kunna hålla en ton som jag själv bestämt och inte bara den som råkar komma utflygande och till dess ska jag också ha svarta och vita kläder samt en svart körpärm.

halloween

har det varit. Jag vet att det är länge sen, men jag kom på att jag måste få  berätta en grej.

Jag har väldigt dålig koll på hur man ska fira detta om man är barn, men jag tror att om man ska gå omkring och terrorisera och säga bus eller godis, så bör detta göras på antingen fredagkväll eller lördag.

Under allhelgonahelgen kanckar det på vår dörr på , observera, Söndag på eftermiddag. På andra sidan står två killar, uppskattningsvis runt 10- 12 år- Inte en utkläddhet på hela kroppen men dock en plastpåse som det låg lite godis i.

"hej" sa jag

"ööh... öhh... " sa ena killen

"öhh... bus... eller godis" sa den andra

"Va," sa jag som inte fattde att dom var halloweenfirare - kanske för att dom inte var utklädda

"Öhh... Bus eller godis" sa dom och såg irriterat på mej samtidigt som dom tryckte upp sin plastpåse på ett typiskt tiggit sätt

"jaa" sa jag "då får det bli bus för jag har inget godis"

Pojkarna så totalt nollställda ut och jag tittade på dom på mitt allra bästa "gå härifrån sätt"

"men...har du pengar då?" undrade den ena killen och ser hoppfullt på mej

"ja" svarar jag

"kan vi få dom" säger han - och det är ungefär då som jag inser att han på fullaste allvar är :
1. Tio - 12 år och INTE kan uppbåda ett vettigt bus!!!
2. Tror att jag tänker ge honom pengar för att han knackat på min dörr en söndag eftermiddag med en plastpåse i handen
3 Totalt har missat hela grejjen med halloweenfirande
4 uppenbarligen även fått andra att gå på hans miss - för det är tydligtvis så att någon har gett honom en godis...
Stackars korkade barn!!

"Nej" säger jag med en självklarhet som bara jag kan uppbåda när jag tycker att nån är  riktigt puckad

"varför då" frågar den andra
" för att det är mina och det är jag som jobbat ihop dem" (underförstått  KLIPP ER OCH SKAFFA ETT JOBB - OCH FRAMFÖRALLT, FÖRSVINN FRÅN MIN BRO OCH KOM TILLBAKA NÄR NI SER UT SOM SPÖKEN, ELLER ÄNNU HELLRE KOM INTE TILLBAKA ALLS!)

"ööh... " säger killarna och ser mycket förvirrade ut på det typiska Nu- vet- vi- inte- vad- vi- ska- göra- sättet.

"men kan jag få en ny plastpåse, för min är trasig" säger den ena killen

"jaa" , säger jag i ett plötsligt försök att åtminstone vara lite vänlig. Sen går dom. Och gjorde inget bus, eller inget som vi märkte iallafall.

Så vad ville jag komma fram till?

Kom inte hit och tro att jag ska ge bort godis om ni inte är utklädda, och försök åtminstone komma på rätt dag och ha iallafall några små bus till hands om folk inte vill ge er godis... Och be inte om pengar, det är liksom... mer tiggeri än vad det är fireri av en högtid som alla uppenbarligen inte vet så mycket om...

Sälteater och förskolefunderingar

har sett sälteatern ikväll.
Riktigt underhållande!
Och det är ju så roligt att få fixa till sig lite och fara bort. Neela har varit med sin mormor och det hade gått hur bra som helst. Känns sköntatt det går så bra att lämna henne med andra.

På tal om framtiden så har jag pratat med expen idag, och dom bekräftade vad jag hört på byn - att det är fullt på alla kåges förskolor och att det behövs öppnas ett till provisorium, men att det inte är klart med lokal.
Trist!
 Så även om det skulle lösa sig så måste vi skola om Neela till hösten då hon ska börja på en permanent förskola. Så jag tog beslutet att inte ha henne i Kåge den första terminen. Ett provisorium innebär ju oftast lokaler som inte egentligen är tänkta för verksamheten och en oplanerad utemiljö. Jag önskade att vi skulle få ha hene på Alhem, dels eftersom jag jobbat sär och vet att det är bra, dels för att jag fått jobb på Morön och det blir bra för oss att köra och lämna henne där. Hoppas att dom har plats för oss, och hoppas lite extra på Bamse eftersom det var där jag jobbade och jag känner till den förskolan.

Kom på nu att jag glömde fråga hur det var med dagmammor, kanske kunde hon fått va hos dagmamma här på gatan den första terminen... måste kanske ringa tillbaka imorgon... Oj, nu blev jag en såndär besvärlig mamma...

LAS - lagen om anställningsskydd

Jag är inlasad - sa den trevliga kvinnan i telefonen, efter att hon sagt "när vill du örja om att jobba och hur mycket?"

Det är något av det trevligaste man kan säga till en arbetslös person - särskilt när man säger det på det där sättet som betyder att det finns ett jobb som väntar på en och det enda man måste göra är att berätta hur mycket man vill jobba och när man vill börja.
Jaa, Herregud, jag är verkligen lycklig!
Jag har jobb! och inte varsomhelst- På Moröns rektorsområde, så jag behöver inte ens över bron när jag ska till jobbet.

Det är ju inte klokt så bra det är att vara jag ;)

dagen Måndag

Neela sover.
Klockan är snart tio.
Hon har sovit utan avbrott sen halv nio.
Det är nåt fel på den här kvällen.

Men det är ett underbart fel!!!

Tror att jag också ska gå isäng snart och njuta av att vara själv i sängen.


Idag har Erika och Kicki varit här och pysslat. Neela har varit hos min snälla granne, och hennes VOV (e). Och jag har pysslat i rasande fart och njutit av att få avsluta alla meningar jag påbörjat.
 
Jag tänker sjunga i kör. tre gånger. Sen tänker jag sjunga i kyrkan. Sen tänker jag avsluta min körkarriär för den här gången. Bra plan. Jag börjar på Onsdag. Tillägg: Tar med mej Johanna så jag inte känner mej så ensam...

Kicki och Johan har en hund. Jag har inte träffat honom på länge, men idag var han här och han var sjukt trevlig. Gjorde bara bra hundsaker. Och Neela var överlycklig (när hon kom hem från grannen och märkte att det fanns "VOV" hemma också). 

Nää, nu tror jag att jag måste skynda mej å njuta av Neelis sömnighet.
Det är förresten tokmörkt ute. Redan vid fem är ju allting svart. 
Önskar mej  snö. Nu.

Fäders dag

Idag skulle mårten fira sin första farsdag - eller idag skule Neela fira sin pappa på hans första farsdag. Hur som helst så började firandet inte riktigt den tid vi tänkt oss... alls. VI tänkte att kanske Neela kunde fira sin pappa genom att sova lite extra länge, typ till halv tio eller nåt, men Neela firade sin pappa genom att sova extra kort- närmare bestämt till 04:20. Pigg och glad och vill leka... Hipp hurra. Så vi klev upp, åt frukost, lekte och kollade på tv, satte igång eld och tvättmaskin och var vakna till sju. Nää, det var VERKLIGEN inte så vi hade planerat denna dagen!!

förutom detta har vi tänt ljus på Neelas farfars grav, hälsat på Gerd och Morgan, bjudit mamma å pappa på middag, badat barn och haft det bra!

OOOOOONT!!

Jag vill gråta en skvätt

*gråt gråt gråt, skvätt skvätt skvätt*

Färdig!

Jag har nåt så fruktansvärt ont i min nacke!
Fattar inte vad som har hänt med den , men kände mig nödd och tvungen att ringa och väcka Pelle i morse, bara för att tala om hur synd det var om mej och att han var tvungen att komma och rädda mig - vilket han gjorde i eftermiddag. Han masserade och smoorslade och grejjade vid två tillfällen men jag har fortfarande ASONT - och jag börjar tvivla på att det blir nån jutsuträning för mej på tisdag :(
Kan ju inte röra mig alls!!

Nog gnällt.

Helgen:

Garage städat.

Tvätt tvättad.

Barn gungat och åkt rutchkana

Barnvagnspromenerat

Ved kommit med lastbil  - mycket spännande

Ved betalats - mindre spännande

Eldat... och eldat.. och eldat... VI har haft skitkallt här men nu har vi ved och värme!

Ved burits.

Hylla i sovrummet uppmonterad - UTAN att jag ooch Mårten ens nästan fräste åt varandra!

Hatthyllan tillbakaskruvad

Spegel i hallen uppsatt

Mumsig mat lagad.

Mamma och pappa hälsat på

En MYCKET bra helg

Tänker idag lite extra på lilla famlijen i Frostkåge som försöker överleva magsjuka, hög feber och andra läskiga åkommor - Kom inte hit, men bli friska snart så vi kan ses!