nån liten bild...

Kameran återfunnen.
Däremot var inte innhållet riktigt vad jag hoppats, men ungefär så här ser Noomi ut

Ska försöka fota henne med ögonen öppna nån dag, men hon är väldigt bra på att sova så man får vara snabb :)

Tror förövrigt att Noomi tänker få bruna ögon - dom är liksom mörka på ett annat sätt än Neelas.

Nu: äta, fixa, ta medicin, köpa ENORMA ullinlägg, åka till Urs och hämta Neelis som sovit borta i natt.

VAR ÄR KAMERAN??

Skulle vilja visa min nya bäbis- men det är skitsvårt när kameran är putsväck!


Sitter och datoriserar i väntan på att jag ska börja med någon av dagens att göra punkter

ordna lite med flickornas kläder Noomis garderob består nu av två papplådor med alla kläder totalt huller om buller och totalt avsaknad av ordning. Neela måste få en ny garderob så att Noomi får ha sina kläder i skötbordsbyrån där nu Neelas kläder huserar.

Träffa distriktan Kajsa kommer hit kl nio, det är snart...

Diskberget! Måste fixa! Hade lite middagsfrämmande igår och spåren efter det är Mycket tydliga i köket...

Sova - måste hinna sova en stund innan 12 då Neela och Mårten kommer hem

Shoppa - ett mycket trevligt bekymmer har uppkommit. Trots att jag gjorde en (enligt mej) omfattande klädbeställning till Neela i början på hösten, så har hon verkligen INGA byxor. Måste fixa mjukisbyxor till Neelisen. Ska kanske pröva lyckan på tradera...

Ullinlägg Måste fixa. Har en uppsättning som jag vet var dom är och en uppsättning som är puts väck, men eftersom mjölkproduktionen och Noomis aptit inte riktigt ställt in sig efter varandra ännu så är jag alltsomoftast neddränkt av mjölkläckage.

Hitta kameran och ladda in kort

Betala räkningar SUCK!

Noomi

Det var en liten flicka som bodde i magen! Nu är hon ute i stora världen och alla överlevde själva utbrytningsförsöket.

Det visade sig att Noomi var en liten lurig bäbis, för precis när vi (barnmorskan i samarbete med värkstimulerande dropp) skulle sätta igång det hela upptäcker Barnmorskan att bäbisen inte riktigt ligger med huvet åt det håll som är önskvärt. SÅ efter några turer med ultraljud, vändningsförsök och funderingar plockade skickliga doktor Johanna ut henne på operationsbordet. Altt gick kanon och vi är SÅ nöjda.

Nu är nån hungrig...

03:57

Det är svårt att sova skönt i vecka 37+några dagar.

Tät i näsan, magen i vägen, trångt i sängen, varmt i huset, stramar och illas i magen om jag tänker att jag ska byta sovställning, Neela sparkas, Neela vaknar -vill ha tutte eller välling eller bara prata lite, Mårten snarkar och låter som ett godståg ungefär, det är fortfarande olidligt VARMT härinne!

Varit väldigt övervakad senaste tiden och känner mej lätt förvirrad över var jag egentligen bor då jag spenderar nästan lika mycket tid på lassa som hemma. Funderar på att skaffa nåt sorts månadsparkeringstillstånd på lassarettsparkeringen då jag har bilen där flera timmar nästan varje dag.

Bäbisen verkar må ok iallafall, igår hade den ett hyss för sig och hjärtat ville slå lite extraslag, villket snabbt kollades upp och vid den kollen slutatde bäbisen med det buset och jag fick åka hem, men förutom detta så har den skött sig finfint under hela graviditeten - bortsett från hur den påverkat den här människan som burit omkring på den.

Träffade en doktor i tidags och hon har klappat bäbisen på huvet och lovat mej att den kommer ut. Nångång. Förmodligen ganska snart. Känns skönt. Det finns ett slut på det här och då kommer något annat. Det kan man inte vara riktigt säker på vad det är men förhoppningsvis innefattar det nya tillståndet någon sorts förbättring av hälsoläget för mig och lite bäbismys för oss allihopa.

Är dock lätt oroad över att Neela ska hoppa sönder sitt syskon då hon alltmer intar stilen "mer vild än tam" snart tvååring. I går blev hon så ivrig och full av överskottsenergi när jag bytt på henne (hon hade ju trots allt måstat ligga stilla på skötbordet i flera sekunder medan jag bytte blöja på henne) att hon under påklädningen hoppade upp och började gnaga på tapeten (!?!?)
Hur normalt är det??
Gör era tvååringar så??

Hoppa är förövrigt ett av min dotters största intressen just nu. Hon hoppar på allt och alla. På soffan, på min mage (ajaj), på mina ben (vet ni hur vassa små tår Neela har?), på sin pappa (det lägger jag mig inte i - nån måtta får det vara på ansvarskänslan), på mitt huvud (det går oftast ganska bra - det är en av dom kroppsdelar jag inte har så ont i), i sängen (inte allt för sällan med resutatet att hon ramlar ner eller skallar sänggaveln), på katten (fy och nej och SLUTA!) i soffan (ofta med reslutatet att hon ramlar ner vilket hon inte verkar det minsta bekymrad över) på golvet (den sortens hoppande uppmuntrar vi), på köksbordet (fullständigt livsfarligt) och på farstubron (även detta ytterst hälsofarligt vilket hon fått erfara vid minst tre tillfällen, men tycks förtränga precis när hoppbehovet kommer farande).

Puh puh, är det nån som har nån sorts tips hur man gör när det kommer en lite bäbis till en familj som innefattar energisk och hoppig flicka på 1 år och tio månader? Hur får man samtliga att överleva? Det är sånt som jag kan fundera på såhär klockan fyra på morgonen när sängen är fulla av familj och det här med att kunna sova känns lätt omöjligt...

En något ovanligare

Onsdag


Idag har det lämnats barn på dagis för att sedan masa sig till sjukhuset (är det förövrigt nån som lagt märke till hur sjuuukt långt det är mellan parkeringen och centralhallen - vill ha handikappbiljett.nu!). Väl uppe på plan 6 (där jag liksom alltid hamnar i sjukhussammanhang) inser jag att jag inte riktigt vet var min fantastiska auroratant tänker hålla till just denna onsdag och den tant som ska sitta i "du ska hit, och du ska vänta där-kuren" är (förstoss) och fikar. Släpar mej till en soffa där jag vill dö och svimma en stund men inser att det är dåligt läge för sådant när plötsligt ett par människor som jag inte vet namnet på står och pratar med mej och är JÄTTETREVLIGA... känns otrevligt att svimma mitt i deras prat, så jag låter bli.

Fikatanten kommer tillbaka och hon har inte heller nån aning vart min Anita kan tänkas vara. Ringer runt lite och avlämnar sedan mycket nedslående rapport: Jo, men hon är på plan 4 fyra idag - du går bara genom korridoren där (nu anar jag oråd) och sedan tar du hissen där (hiss - det är bra grejjer det) och sedan ser du några stolar (???) och så går du åt nåt håll (ungefär nu känner jag hur marken gungar betänkligt) ...en bit och svänger av vid.... och ...
"Det låter långt" säger jag. Jag är inte så bra på att gå.
(Försöker uppbåda mina sista krafter för att inte bara falla ihop i en gråthög då blotta tanken på att ta mig genom den första delen av vägbeskrivningen får mej att se stjärnor.)
Då reser sig fikatanten och säger att hon tänker följa mig.

Jaha.

Jag vet inte riktigt på vilket sätt det skulle bli kortare för att hon också går men jag antar att det är en vänlig handling. Vi traskar ända bort till fölossningen (jag VET att i meter räknat är det inte långt men mina meter och den generella uppfattningen om vad en meter är är inte längre ens i närheten av samma sak) och fikatanten säger nåt om rullstol och jag svara vänligt att jag ansökt om en men...
Kommer tillslut fram till hissen, åker till rätt plan, ser stolar men kan för mitt liv inte komma på vilket håll jag skulle gå. Chansar och tänker att om jag chansar fel kanske nån vänlig själ kan tänka sig att bära mig till rätt rum. I slutet av korridoren står en stol, eller var det en soffa - nån sorts sittplats i allafall och jag landar tacksamt för att i nästa sekund inse att jag måste kliva upp för nu är vi på samma ställe, Anita och jag.

Kommer in och i samma ögonblick som dörren stängs slås självömkansmekanismen på och jag gnäller allt vad jag orkar och tycker sååå synd om mej själv så Anita spänstar iväg (tänk att folk kan resa sig från stolar sådär utan vidare - helt fantastiskt) och pratar med nån sorts förlossningsdoktor (!). Får tid hos sagda doktor i nästa vecka.

Minsann- där ser man vad lite öppet "det är verkligen synd om mej prat " kan göra. Sedan hittar vi på något som heter förlossningsplan och när jag går känns det betydligt bättre än när jag kom.

Dessutom visar det sig att nån sorts doktor nu plösligt ändrat åsikt i "sandra får leva sitt liv utan järn-historien" och jag kan gå på apoteket och hämta ut ... 
jaa...
jag ska ärligt säga att jagi nte vet vad jag hämtade ut för jag öppnade aldrig asken och kollade, men det ska vara fem av detta nånting och det kostade mig en förmögenhet ( typ 1300kr).

Efter denna prommenad var jag trött. Trött i överallt, men jag visste att när jag tvingat i mig nånting ätbart från centralhallens kyldisk skulle jag bara åka upp på plan 6 igen och där få intaga 1300kronors medicinen och sedan skulle jag (kanske) bli pigg och glad och lyckig... ja, eller iallfall järnrikare än vad jag var innan.

Dessutom ska det tydligtvis vara så att min havandeskapspenning -som mycket starkt lyst med sin frånvaro- skall vara insatt på mitt lilla visakort just idag, men jag har inte vågat kolla, för tänk om det är ett lur, då skulle den här dagen kännas betydligt sämre än vad den gör medan jag fortfarande tror att jag för första gången på länge har nån sorts summa på mitt konto... 

Antar att det är onödig information att jag somnade innan huvudet landat på kudden när jag kom hem (har förövrigt mycket vaga minnen av själva bilfärden mellan stan och lilla gula huset) och vakande inte förrän Neela och Mårten väckte mig.


Lycka är (4)

Lycka är att komma hem till ett varmt och väleldat hus såhär i höstkalla tider

NHL

på våran TV. Inte ens nästan interessant.

Idag har Sandra

Sångövat- man får sjukt ont i magen av att sjunga! Tänk att jag inte kunde räkna ut det innan jag sa att det gick bra att sjunga på dop en månad innan beräknad förlossning.

Sovit - så himla skönt. Ingen ringde. Ingen stampade på min bro och ingen störde mej på något sätt föränn en glad liten röst i hallen ropade "Mamma?"

Lagat mat - trots att vi verkligen inte hade nåt i kylen. Det blev plock och rester och nää, det var inte så gott :(

Resten av kvällen har det stökats på lite och därmed blivit en aning mindre stökigt, ätits bullar (halsbrännan infann sig ungefär tre minuter senare) och Pelle som skulle hälsa på oss råkade somna så det har varit lugnt och stilla i lilla gula huset. (Gissa hur mycket jag längtar till jag kan skriva lilla röda huset? Vill ha ommålat NU!)


Mår inget vidare idag, men hoppas att om jag gör bort en dålig dag idag så kommer det kanske en lite bättre dag imorgon. Tror att jag har lite feber - eller så har jag bara suttit vid datorn för länge.
Råkade surfa iväg på pysselsidor och då tar det liksom aldrig slut... Tänkte att när jag nu är typ för tjock för att pyssla (når inte fram till bordet ordentligt utan att magen tar i bordet, och när magen tar i bordet gör det ont) så kan jag iallafall titta på andras pyssel och på allt jag skulle kunna pyssla med ifall jag inte varit så himla gravid.
Typ.
Kan iallafall konstatera att det är billigare på detta viset för vetskapen om att jag ändå inte skulle kunna använda något av det jag eventuellt kunde köpa lägger en viss skugga över habegäret. Bra jobbat bäbisen!


Föräldramöte

Nu har jag varit på föräldramöte på dagis. Trodde att jag skulle tycka att det var tråkigt och ganska ointressant då jag själv varit med och hållit flera föräldramöten. Tänkte att man säger väl ungefär samma sak - förskolan är ju förskolan... Men nä, det var Jättetrevligt och riktigt intressant. Väldigt roligt att få komma till förskolan och se vad lillan har gjort och var hon leker på dagarna när jag inte är med henne.

Pyssla fick vi också, men jag är inte riktigt nöjd med vad jag produccerade - som tur är finns det en baksida på de flesta A4 och detta gäller även papperet som jag pysslade till Neela. Så hennes lilla "här är min familj-collage" kommer att få en sida med mamma, pappa, Lotus, mormor och morfar och en sida med farmor, Kenneth, Oliver och Wilma och kanske grannens hund Baloo... Och den sidan får lov att bli lite snyggare!Annars då?
Hade tid hos BM idag. hade nån sorts... vita... ägg... äggvita(???) i urinen vilket tydligen är dåligt på något sätt
(no shit? Kan det vara så att något med min graviditet är dåligt??? Ingen - och då menar jag verkligen INGEN är förvånad.)
Ska tebax på måndag för nogrannare koll...

Inte heller idag hade jag något blodtryck.
Stackars barnmorskan fick prova tre sätt och olika apparater för att ens hitta nån sorts tryck och när detta var funnet var det inte ens så himla bra.
Jaja...
Och innehav av järn i den här kroppen lyser fortfarande med sin frånvaro - provsvar skulle komma om nån dag.
SUCK.
Kanske inte så konstigt att man inte är på topp...Var förbi Linda idag och fick träffa lilla Livia och hon skrämde livet ur mej.
Herregud!
Ska jag snart ha en sådär liten bäbis??
Känns totalt overkligt och mycket läskigt. Inser att det är lite sent att vägra, men det känns riktigt skrämsigt att det nu inte är länge kvar innan tre ska va fyra. Och plötslig är förlossningen nära och bara ordet får mej att vilja krypa ur skinnet...
Jag kan ana en lätt släng av förträngning här...
Tror att jag inte riktigt har fattat att det bor en bäbis i magen trots att den gör sig påminnd på alla onda sätt den kan ungefär hela tiden...

Måste nog ta nån liten stund och fundera på det här tror jag...