Livia

Nu har lilla Livia kommit!

Stort grattis till Linda och Ulf och all lycka på färden, lilla lilla Livia.Lycka är (3)

Lycka är att ha en vän!


Lycka är (2)

att ha en riktigt gosig katt med nyklippta klor!(bilden är ju inte riktigt dagens - snarare är den från februari 2008, men katten är densamma och gosigheten lika så)

Väntans tider...

Ett litet underverk håller på att ske...

Snart (hoppas vi) får ännu en kvinna titeln Mamma...

Tänker på er båda!! (och helt plötsligt kändes det där med vila lätt överskattat)

tror

att jag håller på att bli förkyld :(

svider i ögonen, irriterar i näsan och är VÄLDIGT trött  trots att jag bara varit vaken i två och en halv timme.

Ska nog passa på att vila lite medan lillan är på förskolan.
Hon är fortfarande snorig och lite hostig, men ingen feber så då är vi onda föräldrar och skickar iväg henne ändå...Vi såg "Män som hatar kvinnor" igår.
Oj, vilken film! 
Det var väldigt bra spenderad tid, trots att den var lång.Nu ska jag framkalla kort - det är dags för föräldramöte på lillans dagis- och det är tänkt att vi ska göra ett litet kollage till våra barn med bilder på familjen och sånt. Det ska bli roligt - PYSSLA!!! (Gissa om Mårten ens är tillfrågad om han är sugen på att göra detta - NÄ.)


Annars ska det inte hända mycket här idag förutom att hela familjen ska klippa hår nere på friseringen bredvid oss. Jag ser så himla mycke fram emot att få bli ompysslad lite där vid två, men framföraalt ser jag framemot att se min moncichiman förvandlas till Mårten. Och sen är det förstoss trevligt att få fram lillans ansikte under alla lockar:)

Lycka är (1)

att ha en egen ettåring!

Känner att det varit mycket ner i livet ett tag. Dags att försöka byta fokus. Dags för en ny rubrik. Förhoppningen är att rubriken vill bli flitigt använd med en frekvens av kanske fem dar i veckan eller nåt...  Vem vet, kanske blir livet lite lättare då?

För dom som....

känner sig sugna på:

sockerbullarna som jag bakade

att träffa mig

att kolla på fina kläder från BLINGOskulle jag förseslå följande:
Kom till Villagatan två imorgon
Måndag klockan halv sju

och du kommer att finna ovanstående.

Välkommen!

(jo, det var ju självklart meningen att vi ksulle va hos mej , men nu när Neela är sjuk så måste hon få vara hemma i nån sorts lugn och ro så därför lät min snälla granne mej flytta visningen till hennes vardagsrum istället! Mycket snällt!)


en söndag morgon

Ibland måste man bara stanna upp och njuta av hur otroligt söt dotter man har.

Satt i hennes rum och lekte nu på morgonen. Hon har en såndär leksakskassaapparat med EAN-läsare. Först leker vi "vanligt" med den, men sen kommer hon fram till mej och drar upp min tröja. Så älgger hon EAN-läsaren mot min mage och trycker på knappen tills det låter PIP. DÅ ser hon nöjd ut, drar upp sin egen tröja och så ska jag göra lika på henne. Behöver jag tillägga att hon varit med på ultaljudsundersökning?Har haft en jobbig natt. Neela fick feber i går och sent på kvällen kräktes hon ner en stor del av sitt rum, nästan hela sig själv och stora delar av sin pappa. Jag stod i duschen och när Mårten kom in i badrummet med henne var hon fruktansvärt varm och väldigt simmig i blicken. Jag duschade av henne och hon var väldigt slapp i kroppen och hade ingen styrsel på huvudet. Mycket obehagligt. Mårten hade redan gett henne alvedon och vi bestämde oss för att även ge krampmedicin. Hon blev (som vanligt) mycket trött och medtagen men det blev ingen kramp den här gången och det kändes förstoss skönt. 

I natt har hon vaknat kanske 17 gånger... Kan inte påstå att jag känner mej så fantastiskt pigg idag... Nä.

 

Till er allaStort tack till alla som på olika sätt stöttat, peppat och varit rara i största allmänhet, nu när jag inte mått så bra.

Solskensbullar på er! Om en liten stund kommer Neela och Mårten från sin kvällspromenad och då ska vi fika - ska bli gott! 

Att göra

snygga till i köket

potatismos

steka fiskpinnar

koka grönsaker

göra mumsiga bullar!

Detta helst innan klockan slår 4.
Nu är klockan 20 i 3.
Det är verkligen läge att börja!


sökes: Järn

Nån som har lite järn över?
Jag behöver lite extra... eller tokmycket rättare sagt.
Är i princip utan- vilket inte är så bra...

Imorgon får jag förhoppningsvis veta om jag får komma upp på sjukhuset och "tanka" lite. Man kan visst få nån sorts järnsprutor som förvisso är snordyra, men som förmodligen gör susen för mej och lillskrot.

Jo, och när jag ändå söker saker så kan jag ju alltid kolla om någon har lite blodtryck över, för nåt sånt har jag knappt heller.
Vill svimma fast jag sitter, mår illa ganska ofta och... ja.
Nåt sorts tryck hade ju varit bra...

Imorgon skulle jag även få höra av arbetsterap ...(??) terapueut... (hur stavas det????) och få veta om jag kan låna mej en rullstol så jag kan följa med ut å gå på kvällarna. Är rätt trött på att alltid sitta inne, och dessutom tror jag att man blir ännu tröttare av att aldrig komma sig ut.

BAKA!

Har ett ganska tydligt minne av att jag tyckte att det var mysigt att baka med min mamma när jagvar liten.

Har ett något mer diffust minne av hur det mer exakt gick till.

Har inget minne av att det slutade med mjöl på stolen, knäckta ägg som vispas runt på vaxduken, alla torra ingridienser i små söta högar på golvet, ett barn med kläder som var lila vid bakningens början men som - strax innan mamman var redo att ge upp och slänga hela degen- var aldeles vita. Barnet lyckligt med mjöl i håret, bakom öronen, på ögonfransarna och typ överallt annars där mjöl kan vilja fastna. Mamman alltmer förvirrad över hur man ska veta hur mycket bakpulver som vill va i smeten när man inte har någon aning om hur mycket mjöl som är kvar i bunken då en till synes betydande mängd placerat sig på allehanda andra ställen i köket... (och lite i hallen i form av små fotspår...)

Det hela slutade med sånadär chokladrutor i långpanna - du vet den där sorten som alla kallr olika namn. Dessa var dock inte på något vis jämförbara med de kakor som var på bilden invid det recept som jag gjort nån sorts ansträngning att följa. Mina och Neelas kakor blev ljusa, lätt knäckiga ganska hårda små kakor med stark kaffeglasyr och ingen kokos uppepå för det hade vi ingen så vi hivade dit lite dekorationshjärtan - för det var vad skafferiet kunde uppbåda denna dag.

Dagens lärdom: Baka med barn är jättmysigt! - när barnet är kanske tre år... Om barnet är typ ett år och nio månader innebär "baka med barn" snarare sanera kök och barn och räkna med att typ allt du tänkt ha i en eventuell smet kommer att hamna överallt utom där du hade tänkt. Aa, typ så.

(Bjöd mamma och pappa på kakorna i eftemiddag när dom var här och dom tyckte förstoss att de var jättegoda, men i egeskap av mamma/mormor och pappa/morfar så tror jag att deras utlåtande hade mer att göra med den lätt plikskyldiga relation de hade till kockarna än om själva kakan i sig... )

idag hyllar vi:

Sängen
-nybäddad i förrgår och den luktar fortfarande nytvättade lakan.
I sängen ligger min dyrbaraste lilla skatt och sover sött och om en pyttestund ligger ja me där - igen...
Har idag sovit en stund på dan för jag var lite trött. En liten stund blev en lång stund då ingen ville väcka mej och ajg somnade innan jag lyckats ställa nån väckare. Vaknade av lillans röst i hallen 20 över 2 när Mårten hämtat henne från dagis... så hade jag gosat kudde sen 11 ungefär.
Ganska skönt!


Lotus - kan konsten att sova!


ELIN
-
en av det högst skattade vännerna i min omgivning... (ja, inte min omedelbara omgivning då hon valt att bo i stockholm som mellan varven känns mycket långt bort, men ändå)
Iallafall vill Elin bli 30 år imogon och precis nu inser jag att jag inte ens pysslat henne nåt kort.
Suck!
Jag är verkligen hopplös!
jaja.
Hipp Hurra och Grattis till 30 år av liv kära vän!


...och skulle det nångång kännas långt till andra sidan kan man alltid ta båten....

Dagens betraktelser och lärdomar

Jag har just ätit en möglig apelsin.
Gör inte det.
Man får jätteont i magen och rapar äckligt.
Har en bestämd känsla av att detta inte hänt om jag haft mitt luksinne intakt...Har shoppat lite idag. Tutte, blöjor, babysemp i tetra och en liiiten nappflaska till lillskrot. Känns bra. Nu är jag klar med inköp förutom våtservetter av nån snäll sort, det glömde jag. Skulle nu kunna skriva "så nu kan bäbisen komma" men det ska jag inte - det är verkligen för tidigt för det!Har bekymmer med alltifrån smärtsamma till mycket smärtsamma förvärkar. Känner mej lite orolig att det hela ska sätta igång inom kort. Har tid hos BM nnu på måndag. Tror jag måste be henne kolla så det inte börjar finnas nåt kryphål som bäbisen får för sig att testa...Varit på besök i urskogen (läs Fällfors) i eftermiddag och fått lägesrapport från älgskogen. Det går INTE bra för älglaget - alltså dom som jag hejjar på. Många döda (kom inte ihåg hur många, men kanske 5) och nu tänker jägarlaget morda på älgbarnen...

Herregud- jag kan för mitt liv inte förstå mej på denna vansinniga hobby!
Är det ingen som har berättat för älgjägarna att det finns kött i kyl och frysdisken på ICA?Drömhuset!

Jag skulle ju bo i bodan!

Och nu - sådär lagom länge sedan vi har köpt hus och rotat oss och renoverat så att vi inte längre vill flytta - Då går det bra att sälja det hus vi alltid velat ha....

Fast fyra miljoner.... det är ganska mycke pengar... och inte har vi så många hästar att ha i det nybyggda stallet. Jag och Neela har varsin mjjukishäst, men det kändes väl lite väl ambitiöst att ha ett eget stall med typ 7 boxar för mjukisdjur...

Jaja, inte ska vi flytta, men hade vi varit huslösa - då kanske... för det var verkligen finfint!


Mitt i natten svar

1. Hur många resväskor äger du?
Inte en enda - men jag har en ansenlig mängd andra väskor!

2. Skulle du hellre ta bilden än att vara med på den?
Det är nog lite olika... Jag är ju ingen stjärna på att fota, men ingen fotomodell heller...

3. Har någon någonsin kallat dig lat?
Händer mej alltsomoftast... Fattar inte alls varför - jag ser mej mer som ostressad :)

4. När var senast någon stötte på dig?
Har ett vagt minne av att det har hänt, men det är nog kanske 15 år sen eller nåt hehe 

5. Vad åt du till middag senast?`
Soppa och vitlöksbröd

6. Använder du huvtröjor?
Nix! jag är mot huvor - dom är ivägen!!

7. Vem var den senaste som messade dig?
Minns inte och ids inte kolla

8. Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Nån som man inte mår illa av så just nu: alla attraktioner utan mej på!

9. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Skulle nog vilja säga att det är Citykompaniet med sina 27 butiker

10. Hur många syskon har du?
En känd. Okända har jag av förklarliga skäl ingen aning om... skulle kunna tänka mej att det är ett gäng

11. Hur många stolar står runt ditt köksbord?
5. tre hela, en trasig och en röd

12. Har du en stationär eller bärbar dator?
Den är fortfarande vi och mycket bärbar!

13. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Mitt i natten? Nej tack!

14. Vad har du med dig in på bion?
En tjejkompis!!

15. Gillar du att flyga?
Har aldrig provat - tror att jag skulle illa mej när jag tog mark, men med flygplan -JA!

16. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nix. Inte ens nästan!

17. Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
31

18. Tycker du om att krama folk?
Nja... nää, inte nu längre faktiskt... utom vissa förstoss!

19. Vad är du allergisk mot?
Försäkringskassan och inkompetens- dessa två i nån sorts samarbete ger mej PANIKILSKA

20. Gillar du din boendesituation?
Japp. Men hus utan topplån hade ju varit ännu bättre!

vilse i byråkratin

tänk att när det är en statlig myndighet som klantar sig så räcker det med ett tapigt litet "Hoppsan och ursäkta" och "nu får du ett inbetalningskort, varsågod och ge mej 9000(!!!!!)kronor..." Tänk om jag skulle råkat missa nån sorts betalning och snuvat staten på den lilla summan- då skulle man ju bli hängd- Minst!

Föräkringskassans handläggare som har hand om mitt ärende: Klantskalle - ge mej skadestånd!!!Jag har idag roat mig med att trassla in mig i byråkratin gällande familjerätt och rättigheter...
Det är en djungel kan man konstatera.
Jag hoppas VERKLIGEN att jag och Mårten ska slippa fördjupa oss i detta för egen del.
Har dock (när jag ändå var på krigsstigen mot försäkringskassan) snokat runt lite för andras del och ... ja...
Det är svårt att hitta några vinnare när två föräldrar har svårt att hitta bra och fungerande samarbetsformer, men det är lätt att hitta förlorare... Dom heter alltid barnet.
Sorgligt! 
I en perfekt värld skulle alla ha barnets bästa för ögonen - i den riktiga världen skyms ofta barnets bästa av prestige, vilja att hämnas, straffa och "ge igen", egen framgång och vuxnas egoism.
Mycket tragiskt och på alla sätt oförlåtligt.

till salu

När man städar förråd händer det ju faktiskt att man hittar sånt som man kan tänka sig att andra kan vilja ha, fast man själv inte längre behöver det;


∞ Sängram - smidessängram med plats för två madrasser 90*200, modell Paula, inköpt på MIO för ett antal år sedan. Tillhörande sängbord finns.

∞Köksbord med 4 stolar, vita med gröna dynor

∞Köksbord med några stolar... kanske tre - måste upp på vinden och kolla... Också detta i vitt

∞ Epilator (heter det det??) Iallafall en ond liten mojäng som sliter bort hår från benen. Synnerligen effektiv.

∞ Träjalusier 4 st. kan bli skitlånga.Inser nu att jag måste förfina min försäljningsteknik...
Bilder är ju bra om man vill sälja nåt...
Och pris är ju också en sådan detalj som underlättar försäljningen...
Jag får jobba lite på det här med detaljerna och sedan kanske försöka mej på en annons på blocket eller nåt...


Fredag... sent!

Och jag är vaken!
Och hungrig....
Lite fika vore inte fel...

Idag -eller det var nästan mer eftermiddag än dag- så hämtade jag hit lillebror och han har rejsat runt i vårat förråd hela eftermiddagen och kvällen.
Nu kan man gå in och gå ut där!! (förut kunde man snirkla sig in en liten bit -sträcka ut en hand och sedan backa ut...)
Och en hylla har vi fått upp och på den kan man ha banankartonger som innehåller sådant som vi vill ha kvar - inte bara sådant som råkat hamna där i väntan på bättre tider.

Lillebror lyckades även fixa hit en liten (och nästan ny) släp som lastades med en trasig tvättmaskin, en trasig centrifug och... inge mer och detta ska tillsammans med MASSOR av annat skräp åka till soptippen imorgon. Haha!
Så bantar man hus!
Med hjälp av bror, släp och en iver att kasta saker.

Känns som ytterst överflödig information, men jag säger det ändå: Nu är jag TOKTRÖTT!!!

Alive!

Jag har inte diskbrock!

Tack gode gud för det!!

Men, jag har ryggskott- men det gör iallafall bara ont och jag dör inte av det. For runt och fixade och träffade och gnällde och snyftade och pratade igår. Träffade flera människor som tyckte synd om mej och på något vis känns det lite bättre bara av det. Och - det viktigaste- jag fick veta vad som hänt i ryggen! Jag kan lätt leva med ont (det är ju bara att ta två alvedon och komma ihåg att andas, ellet hur Jenny?) bara jag vet att jag inte dör eller måste skola om mej eller nåt annat jobbigt.

Har iallfall ett tips till samtliga människokryp:
Skaffa inte ryggskott när du är gravid i v.32, har foglossning, bråck i bukväggen och mår allmänt gravidilla från början. Det är jättedumt!

Så nu kan jag välja:
Lägga mej ner och dö (det var ungefär det jag gjorde på förmiddan igår) eller
bryta ihop och komma igen (det är vad jag tänker göra idag).
Har tvingat min höggravida kompis Linda att följa mej på Edda idag och vattenbehandla mig själv (bada varmt, försöka gå lite, bubbla... doktors order...).
Tur att man har en och annan vän - för att tillexempel få hjälp att få på sig kläderna...

Planen närmaste timmen: Sova en stund till. Klev upp och fick en kram av Neelis innan hon och Mårten for iväg till dagis och jobb, åt frukost så att alla värktabletterna skulle få sälskap i magen och har nu suttit och datoriserat mej en stund med en varm och kurrig katt på magen!


Ännu en dag...

närmare förlossning...

Och ännu en ny smärtsam erfarenhet rikare. Jag är ytterst medveten om att jag vid några tillfällen sagt att vi skulle ha minst fyra år mellan barnen... Det skulle funnits många välgrundade anledningar till ett sådant beslut.

Men nu är det som det är och snart är även denna tid historia, men gudarna ska veta att det är svårt att se positivt på livet och framtiden just nu.

Halvlåg i soffan och pratade med mårten i går kväll. Skulle stiga uten kom med värmekudde och efter en pp. Gick inte. Överfölls av en strålande smärta rakt över hela svanken. Skrek rakt ut och försökte krypa utr skinnet, vilket gick ganska dåligt. Mårten kom med värmekudde och efter enkvart vågade jag röra på nån lite tå. Tog mig till sängen men när jag vaknade i morse kunde jag inte röra benen. Mårten fick ta med sig Neela till dagis och jag kämpade på med överlevnad här hemma. Efter frukost var hela jag en härva av smärta och lätt beredd att ringaa ambulansen, helt allvarligt, kan ryggen gå av? för det känns verkligen som att det är det som har hänt. Kunde inte sitta, inte stå och inte ligga...

Ringde Jenny och beklagade mig en stund medan alvedonen tog den västa udden ur ilandet. Fixade en tid hos massörerna och ska dit kl 11 - inte för attt jag kan föreställa mig hur Allan ska kunna laga nåt men iallafall...

Mamma kommer iallafall hit och skjutsar mig till stan, att köra bil känns helt omöjligt.

Har sagt det förr och säger det igen: Ska det va så här???

svar

Kicki - du är lätt obegriplig... kom hit å visa! Du har förmodligen rätt, men jag förstår inte vad du säger...

Tina- jag kan inte påstå att de fanns mycket, jag tror att jag köpte det jag hittade i stl 50, som inte var rosa eller blått. Jag gillar också lindex, men är lite störd på att dom är så grymt bra på att berätta för sina kunder vad som är tjejkläder och vad som är killkläder. Detta medför ju ett visst bekymmer när man inte vet vem man handlar till...