Helgen som gått...VI började helgen med att shoppa lite blommor som hamnade på trallen.Blev riktigt fint!

Gunnel - Neelas farmor - fyllde 55 på lördagen och vi åkte till stugan för att gratta och bli bjudna på en fantastiskt god middag!
Nu har jag garanterat gått upp ett kilo!Neelas Kusiner var också med. Här är kusin Oliver på stugaltanen.Neela försöker blåsa såpbubblor med varierat resultat.
Man kan konstatera att hon nu har god koll på hur såpa smakar...På söndagen  blev det ett prefekt väder för båtåkning och vi packade ner oss i två båtar för att ta oss till en fyr på havet. Tyvärr var det bara en av båtarnan som ville följa med (Den andra ville ligga hemma vid bryggan och vara sur och inte starta) så vi fick åka alla i en båt , men det gick finfint de me.

Däremot blev det tydligt vilka barn som hade båtvana, eller ska jag säga båtvett, och vilka som hade betydligt mindre av den varan... Oliver satt snällt mellan sina föräldrar under färden och sov lite, men vår dotter roade sig med att promenera omkring, byta sittställning, stå och snurra på årtullarna, hoppa på sitsen, föröka krypa upp i fören, springa runt och peka på allt hon såg... osv... Men glad och lycklig var hon och alla kom hem utan att drunkna... Ja eller Mårtens flytväst blev kvar på bryggan (Hur man nu lyckas glömma sin flytväst när man ska åka båt???) men vi hoppas att nån kan vilja hämta hem den och att den kanske är kvar när det är dags för nästa tur...Kusinerna på Pite-Rönnskär.Gerd provade på Prästyrket i kapellet, tydligtvis var det ett roligt jobb.
Läge för karriärbyte?Med den här utsikten föll det sig naturligt att prata om vart man vill gifta sig.
Inte helt oväntat finns det somliga som vill gifta sig här...


Väl hemma i Kåge väntade besök, både långväga och något mindre långväga. Linda och Jocke från Pite dök upp efter vi hunnit få i oss lite middag och duscha av oss. Jätteroligt att ses!!! Känndes som att vi hade ungefär hur mycket som helst att prata om. En stund efter dom kom Malin och Fredrik från Norge villket var precis lika kul. Vi surrade på hela kvällen till Linda blev trött, och när dom åkt somnade Neela hur sött som helst (inte så konstigt med tanke på att klockan var över elva....)

Det här är vad man lätt kan kalla en lyckad helg.Måste få gnälla lite också. Jag mår inte alls så bra. Halsbrännan är mer än besvärande och jag känner mig ganska slut i kroppen och har fläckvis riktigt ont. Har dessutom börjat om att må illa vilket suger. Nää. Det här med att va gravid det är ingen "Sandra-grej". Tröstar mig med att om allt bara går bra den här gången så vet jag med största sannolikhet att jag Aldrig kommer att behöva göra det här igen. Det känns rätt bra.

Idag har vi gjort nåt!

Började dagen med att spendera Mårtens födelsedagspengar. Dom förvandlade sig till utemöbler som nu är uppställda på trallen. Det blev riktigt snorsnyggt! Jag har dessutom pyntat med blommor och en liten ljuslykta... Känns mycket hemtrevligt. FIrade med att bjuda grannarna på kaffe.

Idag har vi (läs Mårten) även hunnit med att slipa och olja (*flera) ute-soffan och bordet som vi haft sen tidigare. Så nu är trallen helt  plötsligt ett ställe där man vill va istället för ettställe som man springer över påväg nån annan stans.


I lördags köpte jag ju en tvillingvagn.
I går kväll tog jag ut den ur bilen.
Senare i går kväll började jag inspektera den ordentligt, och nu vet jag inte om jag vill ha den längre. Vagnen är för det första en Twin Cerox, och jag ville egentligen ha en Twin City Cross. Hela affären gick väldigt fort och jag hann liksom inte kolla klart, bland annat missade jag att footsacken som följde med vagnen var grön (!?!) och resten av vagnen är typ vit/beige, samt att vagnen inte går att dela i två delar.
Detta gör att jag måste lyfta hela vagnen in i bilen när jag ska iväg nånstans och inte som jag gör idag; lyfter sittdelen först och underredet sen. Man kan tänka att ifall jag tycker att det är tungt att lyfta hela Neelas enkelvagn så är det på inget sätt enklare att lyfta en hel dubbelvagn...

Så nu funderar jag på att sälja den. Jag har ju tid på mej så jag hinner förmodligen få iväg den och skaffa en ny innan bäbisen kommer, men samtidigt känns det surt när jag nu har den...

Var iallafall på provtur till ica med vagnen idag. Lastade två fulla matkassar under och satte en en blöjpaket och en välfylld matkasse på sitsen bredvid Neela och körde hem. Vagnen är helt underbar att köra omkring med. Jättelätt att svänga, rullar tyst och smidigt och gnekar inte nåt , trots tung last... så nu blev jag velig... på riktigt... Som tur är så är det ju inte så bråttom att bestämma sig. Nån dag när jag känner mig hel i ryggen ska jag lyfta den i och ur bilen några gånger, tror att det kommer att bli det avgörande.

Vad är grejjen?

1. Vad är grejjen med att jag tydligtvis inte KAN lägga mej i nån sorts vettig tid på kvällen längre? Är det ett verk signerat "semester" månne?

2. Vad är grejjen med att jag numera uppdaterar med nån sort regelbundenhet men inte ens Kicki vill lämna en endaste lite kommentar.... Är jag tråktråkigast och skriver så ointressant att ingen har nån åsikt? Förmodligen.

3. Vad är grejjen med Mika? Han skulle ju varit död för länge sen, men han fortsätter och lever och lever allt vad han orkar och just ikväll har han varit en monsterkisse, "mjaou, pip gnäll- jag vill ut" "Krafs, mjau krafs klös - jag vill in" åsså repris på det ungefär femti gånger.

4. Vad är grejjen med den här listan??  Jag ger upp och går å lägger mej!Over and out.


BORTA!

Nu är min lilla bil borta.
Den är inte min längre utan ska rulla omkring i Ume, och jag har ju verkligen velat sälja...
men nu känns det mest sorgligt.
Min fina bil....

Jaja, det känns nog bättre när jag river räkningen för försäkringen som skulle betalats den första april och varje gång vi inte behöver åka till Ursviken och laga bilen, och när jag inte behöver besikta bil nummer tre som vi egentligen inte behöver och när jag ser att våra bilar faktiskt rymms på uppfarten och vi inte behöver parkera på gräset... och... ja... men den var ändå speciell...


Idag har det rejsats här hemma.
Eller mest ikväll.
Först skulle Lekstugan få flytta till sin anvisade plats (den plats som om man frågar Neela är hennes sandlåda).
Det gick inte så bra.
Lekstugan står där den står i väntan på en traktor.

Men sen lånade vi grannens muskler och under mina pekpinnar bar och kånkade Mårten och grannen runt på våra saker så nu har vi ett SOVrum, där man bara sover - inte byter blöjor.
Neela har ett EGET rum dem skötbord och Neelasaker i och vi har ett VUXENrum, med Sandra och Mårtensaker i.
Najs!!

Dan efter

Idag skulle jag leka ute med Neela hade jag bestämt. Igår vill hon gå ut hela dan och sprang ideligen och hämtade sina och mina skor, men ingen hade tid med henne, så idag skulle vi va ute. Men tänk vad saker kan ta tid! Inte en endaste liten sandlådelek hann vi med på hela dan och Neela somnade i bilen på väg hem från Olivias kalas och hon sover ännu (och förhoppningsvis hela natten). Så ikväll blir det stilla lugnt här. Kanske ska passa på  å pyssla lite...


I eftermiddag har vi varit i Bodan och grattat kusinbarnet som fyllde fyra. Hon mötte oss i dörren med nyplattat hår, strålande ögon och bedårande princessklänning "Har ni paket till mej?" Och det hade vi ju som tur var! Och hon var söt och glad och vi fikade gott och hann tillochmed få en pratstund med hennes föräldrar innan storsläkten överföll huset och vi kände att vi nog kalasat klart för en tid framöver, packade ihop våra tillhörigheter och styrde hem till Kåge.


Ett litet orosmoln dök förresten upp på vägen till Bodan. Mårten sa något i stil med att
"ratten skakar väldigt mycket och jag har just kollat alla däcket och dom sitter fast, så då kan det vara  ... blablabla  krångliga ord som jag inte riktigt förstår, men dom har med bilens funktion att göra .... trasigt kanske??"
I mina öron lät det mest så här: "
Ratten skakar. Inte bra. Vi åker Saab. Allt som inte är bra med Saab är Snordyrt att laga. Vi kommer förmodligen inte att åka på semester i sommar." 
...
Aaa, ganska precis så var det nog han sa....

TACK

till alla som ville komma och gratta Mårten!
Han fick en jättefin födelsedag och är så nöjd med dagen.
Fikat räckte fint och det finns en hel del över till eftersläntare ;)

Nu sjunker vi ner i soffan och avnjuter att de ca förtio gästerna som besökt oss under dagen är väl hemkomna och huset är tyst och stilla.

Än en gång:

Tack alla för en härlig dag!

tillägg

Kände att jag var tvungen att få bjuda på en bild på MiniMårran - just här i version: Glad och Nöjd (som hon oftast är)


PUH!

Mårten fyller tretti imorgon.
Det sätter sina spår -
i huset (det är rent här),
i kylen (överfull av tårtor),
i min högra överarm (gissa vem som vispat smetar och grädde i en rasande fart) ,
i min kropp (det är ju massor man måste göra som innebär att röra på sig, typ gå upp och ner för trappen med tvätt och annat som vill va i källaren, gå runt runt här uppe för att leta lämplig plats l´till föremål som inte bor på något vettigt ställe osv... och min kropp är för tillfället inte ens nästan kompatibel med att röra på sig i den mängden och DESSUTOM har jag stått och stått och stått när jag har bakat och bakat och ... BAKAT!)
 
Men imorgon så är alla som känner sig sugna på att uppvakta min sambo sååå väkommna (efter11 - för först vill vi soooooova klart) att fika och prata strunt och äta tårta på villagatan 3. Förutom detta så rullar jakten på tvillingvagn vidare. Nu har det helt plötsligt dykt upp en mängd TwinCityCrossar på blocket och ju fler som kommer fram, desto svårare blir valet.
Däremot är jag alltmer säker på att jag lägger mina pengar på en begad vagn, det kan omöjligen vara värt tre/fyra tusen att inget annat barn suttit i vagnen innan...
Men bara för att jag nu skrev sådär ska ni se att jag snart står där med nån sorts beställning på en splitterny vagn med extra allt...Vår dotter har VERKLIGEN kommit på det här med att använda all vilja som kan rymmas i en ettåringskropp. Ibland blir jag bara helt matt över hur bestämd hon kan vara. Idag satte hon sej snällt vid matbordet till middag och mumsade och smaskade på sin tomtegröt (som hon verkligen gillar) å så - helt plötslig och utan förvarning hittar hon på att hon bara MÅSTE ha något som står på diskbänken.
När jag och Mårten gemensamt lyckats klura ut vad det är så följer en ungefär tjugo minuter lång skrikperiod när Neela försöker sätta på korken på en PETflask själv (det går inte så bra) och vi försöker hjälpa henne/ avstyra hela tilltaget/ distrahera henne och få henne på bättre tankar och framförallt vill vi ju att hon ska börja om att äta, vilket hon självklart inte gör. Tillslut är hon så arg så hon är alldeles blå och vi lyfter ner henne på golvet för att hon inte ska ha sönder sig själv när hon ilsket hoppar omkring  i stolen och efter en låång stund går argilet över och hon kan sitta och snyfta i vår famn, men äta tomtegröt DET ska hon INTE.

Vad gör man?

Vi dukade av och gjorde tårta istället, så till middag kan man nog säga att Neela åt jordgubbar och grädde - vad är det för "perfekta-föräldrar-poäng" på det??

ny eller begad...

har suttit med nosen över nya emmaljungakatalogen en stund i eftermiddag. Har bestämt vilken sorts vagn jag vill ha till Neelis och bäbisen, nu återstår bara beslutet - ny eller begagnad....

ny funktion

på blogg.se

Nån sorts sälj-grej. Provar den med att lägga ut bilen...
Funkar det bra kanske jag säljer mer grejjer... r finns ju ett överflöd av sådana... Tillexempel soffor. 4 soffor och två stora fotöljer... och då har vi nyss slängt en. Fyra soffor och ett litet hus - det är för många soffor det! Man kanske skulle ha typ två. eller max tre.

Betällde kort från extrafilm tidigare och igår hade dom kommit. Blir så sjukt pysselsugen!!! I
morgon är det onsdag och sen är det torsdag och då ska nog Mårran festivala sig och Neelis ska sova tidigt (vill jag ) och jag ska pyssla!!

Idag har jag och familjen varit på utemöblersjakt... Det gick helt värdelöst. Annons: 50% på massor av varor - följt av bild på utemöbler som vi vill ha. Men när vi kommer till butiken är det visserligen prissänkt på sina ställen, men inte är det nå halva priset på det vi vill ha inte. :(

Surt sa vi och gick till jysk istället. där fanns det också utemöbler, men då hade vi liksom tappat sugen. Herregud vad dyrt det vill vara! Känns så otroligt onödigt att betala mycke pengar för möbler som ska stå ute och bli förstörda och jag tänker att hur mycket sitter man egentligen på altanen - räknat i minuter och timmar - åsså kan man ju jämföra det med sin... säng? tillexempel. Nää, det känns som onödiga pengar på nåt vis. Jag vill hellre ha en ny resårmadrass!

Nu är klockan mitt i natten. Neela somnade för inte alls länge sen och imorgon kommer kanske min mamma hit och jag hoppas innerligt att jga är totalt smärtfri och att vi kan fara runt som jehun här och förvandla det här hemmet till ett rent och fint ställe - det vore jättetrevligt och jag vet att Mårten skulle bli jätteglad om det kunde hända - så snälla låt det va trist väder imorgon så att man inte vill gå ut....